Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник с рекорден брой участници - 7 400

2019-01-04   |  Bnr.bg

Рекорден брой участници ще се включат в 28-то издание на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", който ще се проведе от 25 до 27 януари в Перник.

Към момента участие са заявили 121 сурвакарски и кукерски групи, от тях 17 от чужбина. Всяка следваща година интересът към фестивала расте и в тазгодишното издание общият брой на участниците е 7 400, със 600 повече от миналата година. Наред със състезателните дефилета в програмата са включени поредица от прояви, свързани с обичая "Сурова", който е част от нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО.

За поредна година за фестивалните дни ще отвори врати "Мечкарницата", където майстори от региона ще показват как се правят маските. В програмата са включени също кулинарни изложби, творчески работилници и ателиета за деца, концертни изяви и още много забавления за малки и големи. По време на фестивала ще се проведе и традиционната международна научна конференция. Тази година темата на форума е "Делниците и маските".

Вижте нашите предложения за имоти ново строителство в гр. София

Атрактивни оферти от Перник и района


  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване