Мaнтон – перлата на Френската ривиера

2016-03-23   |  http://pateshestvenik.com/

Материал: http://pateshestvenik.com/

Мaнтон е очарователно малко градче на Лазурния бряг на Френската ривиера. Разположено съвсем близо до границата с Италия и заобиколено от няколко по-известни курорти като Ница, Кан, Антиб и Монако, Мaнтон блести със своите средновековни стръмни улици, замъци и църкви.
Наричат Мантон „перлата на Френската ривиера“ и „лимоновата градина на Средиземноморието“. И има защо: в големите паркови пространства можете да видите повече цитрусови дръвчета, отколкото алеи и познатите ни фонтани и скулптури.
Старият средновековен град на Мaнтон прилича на декор от приказка за принцеси и вълшебства: извити тесни улички, гълъби, накацали по фонтанчета и светещи улични фенери, задни дворчета, които приличат на миниатюрни площади.
Старите къщи в цвят охра допринасят за атмосферата на уют и топлина, която се разнася из целия град, а къси тунелчета между тях отвеждат до малки църкви и параклиси. От прозорците на къщите висят различни цветя, които изпъстрят пейзажа на малкия град, а градините и дворовете изобилстват от цитрусови дръвчета.
През март всяка година в Мaнтон се провежда карнавал на цитрусовите плодове – гордостта на местните, тъй като е единствен в света.
Карнавалът се провежда от 1895 година. По това време се заражда модата редица английски благородници, дори самата кралица Виктория, да почиват през зимните месеци на Френската ривиера. В края на 19 век самата кралица пристига специално за карнавалното шествие на цитрусите. То добива все по-голяма популярност и днес няма сила, която да спре местните да организират празника на уханните плодове, а хиляди туристи да се стичат от цял свят, за да го наблюдават или да се включат в шествията и танците.

Вижте нашите имоти в гр. Мантон  прочети повече статии

Сподели
Park View Residence - комплекс в централен район близо до метро
Отлични цени, напредващо строителство и спиращи дъха гледки от високите етажи - всичко това ще намерите в Park View Residence! Комплексът се строи в кв. Банишора. Главен изпълнител: ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ. Налично банково финансиране при 10% самоучастие.
Вижте още
Морска резиденция Belle Epoque в Лозенец
Елитна морска резиденция на първа линия на плажа в Лозенец. Напълно завършена и функционираща, с луксозни апартаменти от най-висок клас. Вижте последните 7 налични жилища за продажба.
Вижте още

Изпратете запитване