Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Музеен комплекс Банско е домакин на тридневна национална конференция „Музеи и общини”

2018-04-05   |  http://bnr.bg

Събитието е част от едноименния проект на Исторически музей – Попово и Института за приложна музеология. Музейни експерти от цялата страна, представители на висшите училища, научните институти и други структури на публичния сектор, обсъждаха аспектите, свързани с опазването и популяризирането на културното ни наследство. Основен акцент в програмата на конференцията са вариантите за партньорство между местните власти и музеите. Кметът на Банско Георги Икономов пожела на участниците във форума плодотворна работа и приятен престой в курортния център.

„Вярвам, че доброто сътрудничество между общинските администрации и музеите, реализирането на съвместни проекти с европейско финансиране, може да допринесе за едно по-добро управление на интелектуалната собственост. Търсим опции за финансиране на нови, интерактивни варианти за представяне на културното наследство на Банско, посредством програмите за трансгранично сътрудничество“, каза градоначалникът пред гостите.

Паралелно с конференцията бе открита съпътстваща изложба на Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа” със заглавие „140 години от освобождението на България. Българското опълчение през погледа на участника Стефан Кисов”.

Вижте нашите предложения за имоти в Банско и района


  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване