Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Наемът в столичните молове стигна 38 евро/кв.м.

2017-07-27   |  Труд, 27.07.17, с. 17

Наемът в столичните молове стигна 38 евро за квадратен метър за първокласни локации, отчита доклад на компанията Colliers International за полугодието на 2017 година.

Първокласните локации в търговските центрове в страната поскъпват, като най-голям ръст на цените има в София, където за година сумите са се вдигнали с 3 евро за квадратен метър. В Пловдив и Варна наемите са поскъпнали с 1 евро за квадратен метър, като в града под тепетата са стигнали 26 евро/кв.м, а в морската столица 27 евро/кв.м. В Бургас стойностите растат до 25 евро за квадратен метър.

Най-ниски са наемите в търговските центрове в Русе и Стара Загора съответно 18 и 19 евро/кв.м. Предлагането на търговски площи в моловете се балансира с търсенето, като запазва стойности от 791,760 кв.м. за страната и 406,660 кв.м. за София.Докладът отбелязва, че супермаркетите са открили най-много нови магазини в столичните моловете през първите шест месеца на 2017 г.

На водеща позиция след хранителните магазини са търговците на дрехи, които заемат 23% от целия обем на търговските центрове, след тях с 14% са магазините за техника.Според компанията развитието и модернизирането на търговските паркове в страната балансира нивото на наемите между 7-10 евро/кв.м. При главните търговски улици в София докладът отчита спад на наемателите на „Витоша" с 2% и голям брой свободни търговски площи на ул „Граф Игнатиев", заради строителството на метрото.

Вижте нашите търговски имоти в София


  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване