Очакват 5 на сто ръст в туризма

2010-05-10

Предвижда се около 5% ръст на туризма. Очакванията заяви министърът на икономиката и туризма Трайчо Трайков, след срещата си с генералния секретар на Световната организация по туризма Талеб Рифай.

През 2009 година се наблюдава нарастване на значението на записването в последната минута, но има примери в морските курорти от тази година, които показват, че ранните записвания са с 25% повече, отколкото миналата година.

Спадът за България в този бранш за миналата година е по-малко в сравнение от Централна и Източна Европа - 4,3%, при 4,9%. За Европа очакванията са ръст 1-3% за 2010 година.

България очаква туристи от Германия, Централна Европа, Русия и съседните ни страни. През първите 3 месеца на годината се забелязва ръст на туристи, идващи от Сърбия и Македония в порядъка на около 40-45%.

МВнР се е ангажирало да промени режима за издаване на визи за руски граждани, за да бъдат улеснени те да посетят страната ни. Срещу новите правила се обявиха преди дни от туристическата камара. Проведена е работна среща между представители на МФ, МВнР и бизнеса, за да се върнат руските туристи на Черноморието.

Имоти във вакационен курорт

ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ
  прочети повече статии

Споделете
Нова вълна морски оферти за Лято'2019!
Купете собствен имот на морето и се радвайте на дългите и слънчеви летни дни! Атрактивни цени, започващи от 15 000 евро за обзаведено студио, които всеки може да си позволи. Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-article.php(273): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114