Зимният туризъм с ръст от 2-3%

2010-10-18

През зимния туристически сезон очакваме ръст в рамките на 2-3%, прогнозира зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Той посочи, че в момента туристическата реклама на България има положителни резултати.

Именно на нея ще се разчита страната ни да се превърне в атрактивна целогодишна туристическа дестинация. Маринов взе участие в представянето на проекта „Преоткрий България", който има за цел да представи 50 непознати и интересни места, които са подходящи за туризъм и могат да развият местния бизнес.

Журналисти и граждани ще могат да направят своите предложения за попълването на класацията от 50-те нови места. Едно от изискванията за попадането на даден обект в класацията е той вече да не фигурира в Топ 100 на туристическите обекти в България.

Прогнозната стойност на проекта е 3,15 милиона лева. Парите се отпускат по линия на ОП „Регионално развитие".

Разгледайте нашите оферти на имоти в зимен курорт

  прочети повече статии

Споделете
Нова вълна морски оферти за Лято'2019!
Купете собствен имот на морето и се радвайте на дългите и слънчеви летни дни! Атрактивни цени, започващи от 15 000 евро за обзаведено студио, които всеки може да си позволи. Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-article.php(273): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114