Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Управляващите директори на ЛУКС ИМОТИ в интервю за Forbes за луксозните имоти в България

2012-01-24   |  Сп. Forbes, февруари 2012 г.

В броя си от месец февруари 2012 г. престижносто списание Forbes представя пазара на луксозни имоти с помощта на ЛУКС ИМОТИ (дъщерната фирма на BULGARIAN PROPERTIES, специализирана в продажбата на луксозни имоти в България и чужбина) и управляващия директор на фирмата Никола Стоянов и съдружника му и съсобственик на BULGARIAN PROPERTIES Михаил Чобанов.

Според Никола Стоянов през последните няколко години сделките с луксозни жилища са намаляли, но спад на цените на най-ексклузивните имоти няма. Това, което в момента е на пазара, държи цената си. Най-луксозните имоти се задържат известно време на пазара, но в крайна сметка се реализират на цена, близка до първоначално обявената.

Ето някои най-ексклузивните имоти в портфолиото на ЛУКС ИМОТИ:

Резиденция Аглика - бивша резиденция на Тодор Живков
Апартаменти в луксозната сграда Park Residence
Елитна планинска вила в Пампорово

В луксозния сегмент на имотния пазар сделките се сключват бавно, а участниците не са много. Кризата е усложнила условията на пазара, тъй като купувачите са станали по-внимателни към това, което купуват.

Според Михаил Чобанов причината не е липсата на пари и повечето сделки са кешови. Според наблюденията на двамата партньори голяма част от купувачите на луксозни имоти не разчитат на банково кредитиране, а на собствен паричен ресурс. Хората имат нужните финанси, но в случая по-скоро става дума за нерешителност, която ще продължи до стабилизирането на световните пазари.

Никола Стоянов и Михаил Чобанов не очакват съществени промени в сектора през 2012 г. Според техните наблюдения в един момент пазарът ще абсорбира истински луксозните имоти и ще има недостиг на такъв тип имоти.

В момента броят на чуждестранните купувачи е намалял за сметка на българските. Според управляващите директори на ЛУКС ИМОТИ основните купувачи на луксозни имоти в момента са от ИТ сектора, сектора на бързооборотните стоки и от аграрния сектор - успешни фермери, бизнесмени и др. Това са хора, които използват момента да си сменят жилището или да си купят второ.

Прочетете цялата статия в сп. Forbes в pdf формат

  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване