Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Пазарът на недвижимости в Източна Европа с най-голям потенциал

2008-03-04   |  в. Монитор, 03.03.08

Според доклад на Savills, в който са проучени 11 държави от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), в страните от региона се наблюдава засилено търсене на жилища. Причините за това са по-високите доходи на населението днес, разрастването на големите градове и нарастващата популярност на ипотечните кредити.

Сред държавите с най-засилено търсене на жилищни имоти са България, Полша и Румъния, се отбелязва в доклада.

До голяма степен това се дължи на успешните банкови реформи, които направиха заемите по-достъпни за гражданите. Между 2000 и 2005 г. в тези страни броят на кредитите в частния сектор се е увеличил със 70%. В ЦИЕ размерът на ипотечните кредити се равнява на 5.2% от БВП на страните.

Западните банки, които наскоро са навлезли в региона, предричат ръст от 30% на година за следващите до 2010 г., като според прогнозите им, той ще е най-висок в Румъния.

Цените на имотите в региона се покачиха значително през последните пет години, което може да се обясни с по-голямото търсене на качествени жилища и появата на нови видове ипотечни заеми. Инвеститорите все повече се насочват към страните от района, като поради непрекъснато растящите цени на имотите там, рискът за инвестициите се счита за значително по-малък, отколкото е обикновено за развиващи се държави.

Разгледайте нашите горещи оферти!
  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване