Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Инж. Николай Чомаковски, изп. директор на "Пайп Систем" АД и член на УС на КСБ: Бих искал "Пайп Систем" да се отличава като добър строител с име на пазара

2019-01-28   |  в. Строител, 25.01.2019, стр.13

Инж. Чомаковски, как оценявате наградата, която получихте по време на традиционния Бал по повод Деня на строителя?

За нас е чест да бъдем носител на сребърната награда за постигнати добри резултати през 2017 г. в изпълнението на строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда. Надяваме се следващата година да бъдем отличени със златен приз.

Кои са най-интересните обекти, които компанията е изпълнявала?

Всеки нов проект е предизвикателство. През изминалите 14 години сме изпълнили над 500, а в момента работим по 54 в цялата страна. Строителен мениджър сме и на няколко знакови обекта за столицата.

Беше направена първата копка и на иновативната и модерна жилищна сграда AMur Residence. Тя ще бъде изцяло съобразена с нуждите на активния градски човек, ще предлага всички елементи на съвременната и комфортна среда на обитаване - удобен достъп до най-активните точки на столицата. Друго основно предимство на локацията е непосредствената близост до Витоша. Съчетанието на бърз достъп до центъра и до планината е едно от основните предимства на квартала като предпочитано място за живеене. AMur Residence ще бъде разделена на два корпуса, в чиято вътрешност е обособена зелена площ с детски кът с люлки и пързалки. Съвременният градски човек все повече търси едновременно социална среда и среда за отдих и почивка сред природата. Зданието ще има 5 надземни жилищни нива, като на партерното от страната на улицата е предвидено да бъде обособена търговска зона.

Стартира строителството и на модерния новостроящ се жилищен комплекс "Черковна резиденс". Иновативният проект ще се състои от три корпуса и включва в себе си 8 жилищни секции - пет в сграда А, една в Б и две във В.

Започнахме изпълнението и на многофункционалния проект SEG Work & Logistic Hub в Кривина. Сградата ще се състои от три основни части - складова, административна и работилници. В околното пространство ще бъдат изградени необходимите за функционирането на обекта елементи на вертикалната планировка и площадкова инфраструктура - улица за автомобилен обход за леки и тежкотоварни автомобили, паркинги, озеленени площи. Административната част ще е с разгъната застроена площ 1285 кв. м, отделена като обем и материал от склада. Развита е в три нива, като на първото ще са разположени главното входно фоайе и санитарно-битовите помещения. На второто ще има кантина с достъп до панорамна тераса, а на третото ниво - офис площи за административния и ръководния персонал, презентационни и конферентни зали, стаи за отдих. На покрива ще бъде изградена голяма тераса за почивка на персонала и вътрешнофирмени събития. При проектирането на фасадите на сградата са избрани модерни енергийно ефективни материали, отговарящи и на корпоративната идентичност на фирмата. Конструкцията е стоманобетонова с предварително напрягане за преодоляване на по-голямо подпорно разстояние и по-голяма гъвкавост във вътрешните пространства. Предвижда се на по-късен етап на покрива да бъдат разположени фотоволтаични панели за енергийното обезпечаване на сградата, както и зарядни батерии Tesla Powerwall за постигане на нулева зависимост от външната среда.

Сградите, към които "Пайп Систем" се фокусира като строителен мениджър, са предназначени за модерните млади хора, търсещи дом, който да им осигурява високо качество на живот, атмосфера, подходяща социална среда и места за разходка и спорт - не само жилище, а по-добра градска среда. В днешната епоха на глобализация и отворени икономики всеки град може да бъде добро място за живеене, ако се създадат подходящи условия.

В момента изпълняваме и мултифункционален комплекс на общ терен от 5520 кв. м на ул. "Михаил Тенев", от южната страна на административната сграда на Камарата на строителите в България. Проектът включва самостоятелна постройка, разположена с лице към ул. "Михаил Тенев". Тя е планирана с високоетажно застрояване - сутерен и 20 етажа. До шестия са заложени паркинг зони - общо 6 надземни нива с паркоместа. Частично на ниво партер ще има търговски площи и обслужващи помещения. От седмо до 20 ниво ще са оформени офиси.

През изминалите години също сме имали много интересни обекти. Сещам се за американската база в с. Ново село, където бяхме подизпълнител на една от най-големите немски компании - Bilfinger Berger, "София Ринг Мол" и "Парадайс център", "Икеа", "Кепитъл Форт", Collider Activity Center, Expo 2000 Phase 3, реконструкцията на хотел "Рила", сграда А3 на бул. "България" и много други. Спечелихме престижната награда "Сграда на годината 2018" в областта на здравеопазването с реализацията на Корпус 2 на болница "Св. София". Усилено напредва и строежът на училище "Британика", чиято първа копка направихме през лятото.

Бих искал "Пайп Систем" да се отличава като добър строител с име на пазара, зад което да стои качествено изпълнение.

Вижте повече за хитовия комплекс AMur Residence

Кое за Вас е предизвикателство в професията?

Предизвикателство е всеки един нов проект, желанието ни е да продължим да се развиваме, да ставаме по-добри и по-търсени на пазара. За мен започнатият обект е като ново дете в семейството.
В личен план мога да кажа, че съм човек, който постоянно се стреми да подобрява и повишава качеството на своята работа. Искам с всеки следващ проект да се гордея повече от предишния. В "Пайп Систем" се стремим да изградим екип от специалисти и експерти, които могат, знаят и искат да стават все по-добри. Извън работата съм нормален човек като всички останали, смятам, че стъпвам здраво на земята, и не допускам да забравя откъде съм тръгнал и какво ми е струвала всяка крачка нагоре.

Освен изп. директор на "Пайп Систем" АД Вие сте и член на Управителния съвет на Камарата на строителите в България (КСБ). Каква според Вас е ролята на КСБ?

Ролята на Камарата на строителите в България е да бъде регулатор на пазара и да следи за спазването на установените правила в сектора.

Според мен много важно е и сътрудничеството в бранша, изчистването на визията за това какво строителство искаме да имаме в България - евтино и некачествено или изградено на базата на премислени, предварително установени представи за инфраструктурното и сградното бъдеще на България.

***
"Пайп Систем" АД
Сребърна награда в Четвърта група "Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда", раздел "Големи строители"
"Пайп Систем" АД е утвърдена на българския строителен пазар компания, която предлага богата гама от услуги, свързани с реализацията на различни по вид проекти - търговски комплекси, хотели, административни, жилищни, индустриални сгради и др. фирмата има над 14-годишна история. Изградила e над 500 обекта, като в момента работи на 54 в цялата страна. Главен изпълнител е на няколко значими за столицата проекти - болница "Света София" - Корпус 2, "Райсволф" - сграда за съхранение и унищожаване на документи, училище "Британика", SEG и една иновативна жилищна постройка.
В съответствие с потребностите на клиента основната цел на "Пайп Систем" АД е да предложи най-доброто решение на най-добрата цена.

Повече информация за AMur Residence може да видите тук

  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване