Продаваме апартамент за 50 дни

2016-01-29   |  Новинар, бр.22.28.01.16

Преди две години са ни трябвали между 3 и 4 месеца да продадем апартамент, докато през второто тримесечие на миналата година това е ставало средно за 50 дни, сочат обобщени данни на компания BULGARIAN PROPERTIES.

Според експертите през четвъртото тримесечие на 2015 г. средната цена на продадените апартаменти в София за първи път от 2011 г. насам е преминала границата от 800 евро/кв.м.

Жилищата в столицата през последните месеци на годината са се купували средно за 815 евро/кв.м при 794 евро/кв.м за предходното тримесечие и 764 евро/кв.м за четвъртото тримесечие на 2014 г.

Различните части на „Младост” също са сред най-търсените от купувачите. Най-евтино са се продавали жилищата в квартали като „Дружба”, „Левски”, „Сухата река” – средно около 580 евро/кв.м.

Според експертите ясно се очертава тенденцията за търсене на по-големи жилища. Много от купувачите са имали интерес към тристайни апартаменти, но сделки най-често са се сключвали с по-малки жилища. 50 на сто от всички закупени жилища в София през 2015 г. са двустайни апартаменти, а 3-стайните са около 35 процента.

Очакванията на брокерите са подемът в жилищния пазар в София да продължи и през 2016 г. с допълнително увеличение на обема продажби и нарастване на цените с около 7 на сто.

Новото строителство ще бъде хит през тази година, тъй като новите проекти отговарят в по-голяма степен на нуждите на купувачите, по-модерни и по-добре проектирани са, с по-качествени материали и на добри цени, допълниха имотните специалисти.

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Vitosha View - емблематичен комплекс в полите на Витоша
Витоша Вю е висок клас жилищен комплекс в кв. Кръстова вада в София. Съчетанието на модерна градска среда и непосредствена близост до Витоша създава усещане за дом, с комфорт и удобство, с бърза комуникация и красиви градини с много зеленина.
Вижте още

Изпратете запитване