Растат издадените разрешителни за строеж на офиси

2016-11-03

В периода юли-септември на 2016 г. местните администрации са издали повече разрешителни за офиси, отколкото през предишното тримесечие, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). Според тях разрешителните за строеж на жилищни сгради в страната за периода са 1183, на административни здания - 51, и 1170 за други сгради (такива, предназначени за различни дейности: производствена, търговска, транспортна и т.н). Спрямо предходното тримесечие разрешенията за жилищни сгради са намалели с 2.7%, увеличението на разрешенията за строителство на офиси и други сгради е със съответно 37.8% и 2.2%. В сравнение с третото тримесечие на 2015 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради се увеличават с 2.5%. Нарастване имат тези за административни сгради - с 27.5%, и на други видове сгради - с 6.7%.

Най-много са били разрешителните за строеж на нови жилищни сгради в столицата и в Пловдив - по 170, във Варна - 109, София област - 107, и Бургас - 104.

Започнато строителство

През третото тримесечие на 2016 г. е започнал строежът на 830 жилищни сгради, което е повишение от 12% в сравнение със същия период на миналата година. Започнатите административни и други видове сгради нарастват с 28.0% спрямо юли-септември 2015 г.

Строителство на най-голям брой нови сгради е започнало в Пловдив, където се изграждат 111 жилищни и 64 други сгради. В столицата се строят 115 жилищни, 9 офисни и 31 други сгради, а във Варна - съответно 112 жилищни, 6 административни и 18 други обекта.

Строежи в столицата

Издадените разрешителни за брой жилищни сгради в София намаляват през третото тримесечие от 153 на 139 на годишна база. Повече разрешителни обаче са издадени за офис проекти. При започнатото строителство отново се отчита слаб спад при започнатите жилищни сгради. В периода в София се строят 115 сгради в сравнение с 121 по това време на миналата година. Изграждат се повече офис сгради - 9 вместо 6 миналата година.


Вижте нашите оферти на офиси в столицата  прочети повече статии

Споделете
Park View Residence - комплекс в централен район близо до метро
Отлични цени, напредващо строителство и спиращи дъха гледки от високите етажи - всичко това ще намерите в Park View Residence! Комплексът се строи в кв. Банишора. Главен изпълнител: ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ. Налично банково финансиране при 10% самоучастие.
Вижте още

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-article.php(273): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114