Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Растат издадените разрешителни за строеж на офиси

2016-11-03   |  capital.bg

В периода юли-септември на 2016 г. местните администрации са издали повече разрешителни за офиси, отколкото през предишното тримесечие, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). Според тях разрешителните за строеж на жилищни сгради в страната за периода са 1183, на административни здания - 51, и 1170 за други сгради (такива, предназначени за различни дейности: производствена, търговска, транспортна и т.н). Спрямо предходното тримесечие разрешенията за жилищни сгради са намалели с 2.7%, увеличението на разрешенията за строителство на офиси и други сгради е със съответно 37.8% и 2.2%. В сравнение с третото тримесечие на 2015 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради се увеличават с 2.5%. Нарастване имат тези за административни сгради - с 27.5%, и на други видове сгради - с 6.7%.

Най-много са били разрешителните за строеж на нови жилищни сгради в столицата и в Пловдив - по 170, във Варна - 109, София област - 107, и Бургас - 104.

Започнато строителство

През третото тримесечие на 2016 г. е започнал строежът на 830 жилищни сгради, което е повишение от 12% в сравнение със същия период на миналата година. Започнатите административни и други видове сгради нарастват с 28.0% спрямо юли-септември 2015 г.

Строителство на най-голям брой нови сгради е започнало в Пловдив, където се изграждат 111 жилищни и 64 други сгради. В столицата се строят 115 жилищни, 9 офисни и 31 други сгради, а във Варна - съответно 112 жилищни, 6 административни и 18 други обекта.

Строежи в столицата

Издадените разрешителни за брой жилищни сгради в София намаляват през третото тримесечие от 153 на 139 на годишна база. Повече разрешителни обаче са издадени за офис проекти. При започнатото строителство отново се отчита слаб спад при започнатите жилищни сгради. В периода в София се строят 115 сгради в сравнение с 121 по това време на миналата година. Изграждат се повече офис сгради - 9 вместо 6 миналата година.


Вижте нашите оферти на офиси в столицата



  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване