Сделките на зелено – хит на имотния пазар

2015-11-16

Сделките на зелено са хит на пазара на имоти в последните два месеца поради завишения интерес към новото строителство.

Това отчитат брокери. Банките финансират с предимство строителни обекти, получили Акт 14, и предпочитат утвърдени фирми. Те привличат купувача с почти готови сгради, които тепърва ще бъдат въведени в експлоатация. Обект с Акт 14 е с готови стени и покрив.Жилищният имот на етап "груб строеж" е много по-търсен от вече завършеното строителство, което не успява да отговори на високите критерии на купувачите.

В момента са най-актуални едностайните и двустайните апартаменти на комуникативни места като южните и източните райони на столицата.От особена важност е и качеството на довършителните работи в общите части, по фасадата на сградата, както и по инсталацията. Купувачите на тези апартаменти са два основни типа според класификацията на брокерите.

Една част от тези хора са продали своя собственост в провинцията, за която са получили 30-40 хиляди евро и не смеят да ги оставят на влог заради драстично спадналите лихви по депозитите. Затова те смятат, че е по-изгодно да купят апартамент,който да дадат под наем,отколкото да вложат парите си в банка.Изтеглените пари на вложители в КТБ в края на миналата и в началото на тази година се насочиха главно към търсенето на имоти.

Това даже предизвика покачване на цените заради големия брой купувачи.Брокерите регистрираха увеличение с 10 процента. Така недовършените едностайни и двустайни жилища струват между 50 и 60 хиляди евро. Вторият профил на купувачите, които търсят жилища на зелено, е млад човек със среден доход от 2000 лв. месечно, който взема кредит от банка или с финансовата помощ на родителите си.

Вижте имоти ново строителство в София

  прочети повече статии

Споделете
Изгодни имоти в Банско - най-добрите предложения само при нас!
Видяхте ли цените в Банско! Обзаведени студиа от 10 000 евро! Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който работи целогодишно. За собствено ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-article.php(273): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114