Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Сделките на зелено – хит на имотния пазар

2015-11-16   |  168 часа, бр.45, 13.11.15

Сделките на зелено са хит на пазара на имоти в последните два месеца поради завишения интерес към новото строителство.

Това отчитат брокери. Банките финансират с предимство строителни обекти, получили Акт 14, и предпочитат утвърдени фирми. Те привличат купувача с почти готови сгради, които тепърва ще бъдат въведени в експлоатация. Обект с Акт 14 е с готови стени и покрив.Жилищният имот на етап "груб строеж" е много по-търсен от вече завършеното строителство, което не успява да отговори на високите критерии на купувачите.

В момента са най-актуални едностайните и двустайните апартаменти на комуникативни места като южните и източните райони на столицата.От особена важност е и качеството на довършителните работи в общите части, по фасадата на сградата, както и по инсталацията. Купувачите на тези апартаменти са два основни типа според класификацията на брокерите.

Една част от тези хора са продали своя собственост в провинцията, за която са получили 30-40 хиляди евро и не смеят да ги оставят на влог заради драстично спадналите лихви по депозитите. Затова те смятат, че е по-изгодно да купят апартамент,който да дадат под наем,отколкото да вложат парите си в банка.Изтеглените пари на вложители в КТБ в края на миналата и в началото на тази година се насочиха главно към търсенето на имоти.

Това даже предизвика покачване на цените заради големия брой купувачи.Брокерите регистрираха увеличение с 10 процента. Така недовършените едностайни и двустайни жилища струват между 50 и 60 хиляди евро. Вторият профил на купувачите, които търсят жилища на зелено, е млад човек със среден доход от 2000 лв. месечно, който взема кредит от банка или с финансовата помощ на родителите си.

Вижте имоти ново строителство в София

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване