Студенти броят по 70 евро наем за стая в София

2011-10-07

Български студенти, останали без място в общежитие, наемат стаи в стари столични апартаменти по 60-70 евро на месец. Традиционно силен есенен интерес около пазара на наемите в големите градове отчитат агенциите за недвижими имоти.

"Изискванията към търсените жилища от родни и чужди студенти се разминават най-вече в ценовите предпочитания. Българските студенти предпочитат по-големи апартаменти, в които да могат да живеят заедно 2-3 човека, а цената на наема да бъде около 200-300 евро за София, 200-250 евро за Варна и 100-150 евро за Пловдив", смята Полина Стойкова, оперативен директор на Bulgarian Properties.

За да се вместят в по-ниски суми, те са склонни да наемат апартаменти, които са по-далече от университетите или да не са в толкова добро състояние, но да отговарят на бюджетите им.

Обратното - чужденците, най-вече гърци, търсят ново строителство, напълно обзаведени апартаменти и в близост до университетите, в които учат. Бюджетът за наем, с който разполагат, е 300-400 евро за София и Варна и 200- 250 евро за Пловдив.

"Наред със студентите, през есента се активизира търсенето и от страна на наематели, които намират нова работа или сменят местоживеенето, което превръща есента в сезон на наемите. До края на годината очакваме наемният пазар в големите градове да се запази активен", обобщават от Bulgarian Properties.

Разгледайте всички наши оферти на апартаменти под наем

  прочети повече статии

Споделете
Нова вълна морски оферти за Лято'2019!
Купете собствен имот на морето и се радвайте на дългите и слънчеви летни дни! Атрактивни цени, започващи от 15 000 евро за обзаведено студио, които всеки може да си позволи. Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-article.php(273): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114