Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

H&M отваря първия си магазин в България на 10 март в The Mall

2012-01-26   |  Капитал Daily, бр.17, 25.01.12

Шведският моден гигант H&M ще отвори първия си магазин на 10 март в The Mall на бул. "Цариградско шосе" в София. Вторият магазин ще бъде открит в Grand Mall - Варна. През пролетта на 2012 г. ще заработят и магазините в Galleria Burgas и Serdika Center в столицата.

Гигантското разместване
Магазинът в The Mall ще е на две нива и ще има площ от 2400 кв.м. Магазинът на шведския моден гигант ще бъде на мястото на ESPRIT, който е преместен на 3 пъти по-малка площ. Заради навлизането на модния гигант и други наематели са преместени. В момента на мястото, на което ще е магазинът, има реклами на H&M. Първият магазин ще предлага модерни облекла за цялото семейство, включително и тренд колекции за жени, мъже, тийнейджъри и деца.

"Щастливи сме, че навлизаме в България и откриваме първия си магазин в един от най-добрите търговски центрове в София. За H&M това е изключително обещаващ пазар и нямаме търпение да предложим на българския потребител мода и качество на най-добри цени", каза Ралф Вайн, регионален мениджър на H&M за България.

Крачка и към Варна
Вторият магазин на шведския гигант ще е в Grand Mall - Варна, и ще е с площ от 2200 кв.м. "С новия магазин на H&M заетостта на Grand Mall ще достигне до 77%", коментира Стивън Клийвър, управител на варненския търговски център при обявяването на новината за подписания договор с модния бранд. Все още от H&M не са уточнили къде ще е третият магазин – в Galleria Burgas и Serdika Center в София.

Най-големият магазин в България обаче ще е в Serdika Center. Той ще има площ от 2500 кв.м, съобщиха преди време от управата на мола. И този обект ще е на две нива -1 и 0. Един от наемателите вече е напуснал – Grama, а PAOLO BOTTICELLI ще бъде преместен. Вторият магазин на модната марка в столицата ще бъде открит в късната пролет, съобщиха от управата на мола. От H&M -България, не уточниха каква е точната площ на магазина в Бургас с уговорката, че тази информация ще бъде предоставена по-късно.

Мениджърите на моловете, в които стъпва брандът, се надяват, че клиентите им ще се увеличат. Български търговци обаче прогнозират, че от навлизането ще спечелят H&M и клиентите, но най-вероятно други модни марки ще загубят част от клиентите си.

Поглед и към Пловдив
София, Варна и Бургас няма да са единствените градове, в които модният гигант ще има магазини. Предвижда се и навлизане в Пловдив. На българския пазар шведският моден гигант, основан през 1947 г., ще предложи пълен асортимент от дамски, мъжки и детски колекции и аксесоари. През 2010 г. H&M стъпи в Турция и Румъния, като до момента оперира на 41 пазара с над 2200 магазина. Компанията ще обяви данните за приходите през последното тримесечие на миналата година на 26 януари.

  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване