Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Идея: Всеки с полица срещу наводнения

2012-02-10   |  Преса, бр.39, 10.02.12

Жилищата да се застраховат задължително срещу бедствия. Това предложи шефът на сдружението „Инициатива за управление на катастрофичните рискове" Румен Гълъбинов по повод наводненията в Южна България.

Идеята е парите от полиците да се събират в специален фонд с участието и на държавата. По думите на застрахователя размерът на премиите, които ще се плащат за застраховка на имотите, ще бъде от 5 до 35 лв. Цената ще зависи от зоната, в която се намира сградата, и от вида на нейната конструкция. Държавата може да участва във фонда с първоначален капитал от 2-3 млн. лева. Така, ако в страната има 3 млн. жилища със средна застраховка около 10 лв. годишно, още на първата година във фонда ще бъдат събрани близо 30 млн. лв. Половината от риска ще бъде презастрахован в чужбина срещу покритие от 150-200 млн. лв.

В Румъния вече бе създаден катастрофичен пул. Премиите, които се събират, са по 10 или 20 евро на жилище при покритие от 10 хил. или 20 хил. евро.

Застраховайте имота си с нас

  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване