Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Комисионните на брокерите на имоти – за какво се плаща

2008-09-17   |  imoti.investor.bg, със съкращения

Често продавачите и купувачите на недвижим имот се питат защо агенциите начисляват комисионна и какво покрива тя? Комисионните за имоти обикновено се плащат директно от продавача, но в крайна сметка както продавачите, така и купувачите плащат комисионна като част от сделката. Обобщение на ползите, за които се плаща чрез комисионна, са изготвили от NuWireInvestor.

Време за огледи на имота: Огледът дава достъп до пазара както на купувачите, така и на продавача. Ако даден имот се показва три пъти седмично за период от шест месеца, това означава от 72 до 144 часа на имот време за огледи. Тук влизат уговаряне на час, среща, пристигане на място и самият оглед, без да са включени инструкции и подготовка на купувача.

Обучаване на купувача: Под "обучаване" се разбира инструкции какво да се купи, как да се купи и финансова подготовка, необходима за купуване. Средният купувач се нуждае от данни и инструкции всяка седмица в продължение на 6 месеца, пише изданието. Това може и да излезе на над 50 часа комуникация с един купувач, като на по-бавни пазари е възможно и повече, ако купувачът трудно взема решение.

Събиране на данни: Общата дейност на хиляди брокери, които проучват и изготвят оферти, създава исторически данни, от които купувачи и продавачи могат да се възползват. Тази информация вече е широко достъпна в интернет, но основните източници остават базите данни на агенциите, които се поддържат и обновяват с всяка сделка, а това възлиза на стотици часове на ден в глобален мащаб.

Маркетинг: Цената за маркетинг на имотите посредством различни медии и канали – интернет, вестници, e-mail кампании, брошури, писма, флайъри и други.

Умения и тактики: Най-активните брокери на имоти имат достатъчно опит в преговорите, за да спечелят предимство във всяка дискусия с купувач или продавач. Подобен опит са развива след години работа с различни сделки и клиенти.

Част от продавачите и купувачите предпочитат да прескочат услугите на агенциите за имоти и да не дават комисионни. Използването на професионална агенция за недвижими имоти пести време, нерви, а много често и пари. Често потенциалните купувачи остават с погрешното впечатление, че купуването на имот чрез агенция е много по-скъпо, отколкото ако имотът се купи директно от продавача. Това не е така, особено ако се обърне внимание на рисковете при купуването на имота директно от продавача – липса на достатъчно информация за имота и за самия процес на купуване, а ако купувачът остане неудовлетворен няма към кого да се обърне за съвет и помощ.

Защо купуваме с агенция за недвижими имоти

Разгледайте нашите горещи оферти


  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване