Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Защо ползваме агенция при наемане и отдаване под наем

2008-11-25   |  БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС, Централен офис

Ползването на услугите на реномирана агенция за недвижими имоти при наемане или отдаване под наем на имот спестява на наемодателя/наемателя много нерви и притеснения, защото работата на агента е да напътства и помага. Професионалните агенции предоставят дълъг списък от услуги, които правят процеса на наемането/отдаването под наем на имота лесен и приятен.

Предлагаме ви няколко основни момента при предлагането или наемането на апартамент, когато помощта на агенцията може да се окаже безценна.

Консултация със специалист

Винаги е добре собствениците на жилища, които искат да ги отдават под наем, да се консултират със специалисти, както при определянето на цената, така и при намирането на наематели и изготвянето на договори. Собствениците често нямат реална информация за цените на пазара на имоти под наем, а се случва да завишат цената поради сантиментални причини.

Опитът

Агенциите за недвижими имоти винаги са от полза, когато става въпрос за сключването на сделки за наем. В агенциите работят специалисти във всякакви области (брокери, юристи, специалисти по управление на имоти и др.), които имат богат опит в сферата си.

Управление на имота

През последните няколко години все повече хора се ползват от услугите на агенция за недвижими имоти и заради услугата управление на имота. Тук агенцията се явява посредник при решаване на въпроси като максимална заетост на имота, навременно плащане на наема, смяна на наематели и др. Това спестява на наемодателя много време и нерви, а и пари. Агенцията действа и като посредник при отношенията между наемодателя и наемателя, което улеснява процеса и пести време и на двете страни.

Реклама на имота

При избор на реномирана агенция на недвижими имоти клиентът печели не само време, но и безплатна реклама, която достига до широка аудитория. По-големите агенции работят с мрежа от партньори, което от своя страна предполага един огромен потенциален пазар, на който имотът ще бъде видян от много повече хора.

Достъп до множество оферти чрез агенцията

Богатият избор от оферти - това е нещо много важно при търсенето на имот под наем. По-големият списък с оферти на недвижими имоти предполага по-голяма агенция за недвижими имоти, с повече опит и по-широка партньорска мрежа. Професионалните агенти предоставят услугата намиране на имот по зададени от клиента критерии. Това спестява на клиента доста време и усилия за намирането на правилния имот.

Спестяване на време

Използването на професионална агенция за недвижими имоти пести време, нерви, а много често и пари. Често потенциалните клиенти остават с погрешното впечатление, че наемането/отдаването на имот чрез агенция е много по-скъпо, отколкото ако имотът се наеме директно от наемодателя. Това не е така, особено ако се обърне внимание на рисковете при наемането на имота директно от наемодателя – липса на достатъчно информация за имота и за самия процес на наемане, а ако наемателят остане неудовлетворен няма към кого да се обърне за съвет и помощ.

Протекция от страна на агенцията

Друга функция, която агенцията изпълнява е да предпазва наемателя от некоректните наемодатели или от прекалени изисквания. Това става най-вече чрез изготвянето и сключването на ясен договор. Така клиентът знае през какъв период от време наемът му ще бъде увеличаван, какви ще са неустойките, ако документът се разтрогне предварително и други.

Разгледайте нашите оферти на наеми

Изпратете вашето запитване

Защо купуваме с агенция

---
Авторски права: 2008 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2008.




  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване