Контакти
0

Недвижими имоти в района на Васильово продава и отдава под наем

Село Васильово се намира в Северна България и е част от област Ловеч. Селото е разположено в Тетевенския Балкан и отстои на 12 км от град Тетевен и едва на 6 км от курорта Рибарица. Село Васильово се намира на 80 км от град Ловеч и на 130 км от столицата София. В близост до селото се намира най-високият връх в Предбалкана, а именно връх Васильор 1490 м. Климатът в района благоприятства за целогодишен селски туризъм, различни зимни спортове и планински преходи през лятото. Тук риболовът е често практикуван, като в реките има балканска пъстърва.

Селото е доста старо, като в района има намерени останки от тракийско време. Местният фолклор тук е добре запазен, а местната кухня е изключително вкусна. Всяка година на 1 май тук се провежда събор, но освен това се почитат празниците 6 септември, Сирни заговезни, Тодоровден и Петровден.

Около селото днес могат да се видят интересни скални образувания, за които се носят интересни легенди. Наоколо има и няколко известни пещери като „Семкова дупка“, „Бабката“ и „Симеоново корито“. Наблизо има и извор, който дава началото на Васильовска река. На около 400 метра от този извор в водопадът „Скока“. От района на село Васильово тръгват няколко туристически маршрута с различна продължителност, които могат да се направят пеша или с джип.

В село Васильово и региона има избор на имоти, сред които различни оферти за къщи и вили, както и парцели земя за продажба. Тези, които искат да си закупят имот тук, както и тези който имат недвижим имот в района на селото и искат да го продадат, могат да се свържат с нашата агенция за недвижими имоти.

Прочетете цялата информация
Няма открити имоти по зададените от Вас критерии.

Моля опитайте да потърсите с променени критерии или изпратете директно запитване до нашия офис. Ние ще се свържем с Вас възможно най-бързо за да Ви предоставим информация за налични имоти, отговарящи на Вашите нужди. Моля, попълнете полетата на формата:

Изпратете запитване