Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Излезе годишният анализ на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС за пазара на имоти в България 2008/2009

2009-01-27   |  БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС, Централен офис

БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС обяви анализа си за пазара на недвижими имоти в България през 2008 г. на база на реално сключени сделки на компанията, както и прогнозите за 2009 г.

Пълният текст на анализа можете да намерите тук.

Основните тенденции през 2009 г. ще са следните:
• Цените на имотите няма да се повишават. По-скоро очакваме цените да се задържат на сегашните нива за качествените имоти, а при некачествените имоти, имотите с лоша локация, панелните жилища и някои ваканционни имоти очакваме известен спад в цените
• Клиентите ще стават все по-взискателни към качеството и параметрите на имотите, които търсят.
• Новото строителство ще бъде сведено до минимум, а строителните предприемачи, които ще останат в бизнеса, ще са единици.
• Много от строителните проекти ще изчакат или изобщо няма да стартират. Ще има и такива, които ще бъдат замразени в недовършен вид.
• Цените на стандартните парцели за строителство ще паднат значително. Това важи и за обезщетенията.
• Пазарът ще работи в услуга на купувача, а продавачите ще са по-дисциплинирани и склонни на отстъпки.

Ден след обявяването на анализа на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС Националния статистически институт публикува своята редовна статистика за пазара на имоти в България.

Разгледайте нашите горещи оферти

---
Авторски права: 2009 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2009.


  прочети повече статии

Сподели
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване