Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Оперативният директор на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС по TV7: Офертните цени вече са почти еднакви с тези, на които се сключват сделките

2010-04-13   |  БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

След излизането на тримесечния анализ за пазара на недвижими имоти на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС телевизия TV7 излъчи репортаж, в който коментира някои от основните тенденции и изводи от анализа. Един от основните изводи, направени в анализа на компанията е, че офертните цени вече почти са се изравнили с тези, на които се сключват сделките, т.е. цените на имотите вече са почти реални.

Според Оперативния директор на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС Полина Стойкова потенциалните купувачи следят отблизо пазара и когато попаднат на оферта на изгодна цена интересът към нея е висок. Тя добавя, че според експертите в компанията саморегулацията на пазара трябваше да приключи в средата на тази година, но от началото на годината цените в градовете се задържат стабилни, а търсенето на тези цени все още е ниско. Полина Стойкова добавя и че доста от собствениците още не са готови да продават на всяка цена и предлагането често не съвпада с това, което търсят купувачите.

Ето още някои от основните точки в анализа на компанията:

• Намалението на офертните цени на апартаментите в София е 21.4% от началото на кризата.
• Намалението в цените на апартаментите в София на база реално сключени сделки е 23% за 2009 спрямо 2008 г., т.е. разминаването в реалните цени на сделките и офертните цени на имотите вече е минимално.
• Месец март донесе по-голяма активност на пазара и сделките отбелязаха рекорден брой от началото на кризата и ръст от 50% спрямо средномесечните нива за последните 10 месеца.
• Основно се купуват селски имоти, тъй като тяхната цена падна с 53% за една година, като цените на селските имоти и на имотите в малките населени места все още не са се стабилизирали и може да има допълнителен спад през 2010 г.

Ако желаете да получите по е-мейл пълния анализ на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС за първото тримесечие на 2010 г., моля натиснете тук.

Гледайте материала по TV7:

Get the Flash Player to see this player.



---
Авторски права: 2010 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2010.


  прочети повече статии

Сподели
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване