Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Годишен анализ на BULGARIAN PROPERTIES на пазара на недвижими имоти 2010/2011 г.

2011-01-24   |  Полина Стойкова, Оперативен директор на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

Според годишния анализа на BULGARIAN PROPERTIES с края на 2010 г. приключи и първото десетилетие от реалното съществуване на пазар на имоти в България. Едно динамично десетилетие, в което станахме свидетели на бум в имотния сектор, последван от огромен спад в цените и обемите от сделки. Добрата новина е, че 2010 г. донесе стабилизация на пазара и в новото десетилетие българският имотен пазар навлиза във фаза на стабилизация и много по-голяма зрялост.

основните тенденции за отминалата 2010 и очакванията ни за настоящата година са както следва:

• 2010 г. – стабилизация на цените и нарастване на броя на реализираните покупко-продажби.
• 2011 г. – продължаваща стабилизация на цените, по-убедителен ръст на сделките и слабо покачване на цените на имотите от последното тримесечие на годината.

По данни на BULGARIAN PROPERTIES спадът в цените на имотите на база реализирани сделки през 2010 г. забави темп и средно за годината е 8.3% спрямо 2009 г. За сравнение, средният спад на цените през 2009 г., който нашата компания отчете, беше 36%.

Основни акценти през 2010 г.:
• По-голяма динамика на пазара на градски имоти в София и активизация и в другите големи градове, макар, че на фона на активността в София, пазарът в другите областни градове е доста вял.
• Засилен интерес към ваканционни апартаменти на ниски цени
• Увеличение на дела на руските купувачи сред чужденците, купуващи в България с около 40% спрямо 2009 г.
• Тотално отдръпване на британските купувачи от имотния пазар в България

Ако желаете да получите пълния годишен анализ на BULGARIAN PROPERTIES на мейла си, моля натиснете тук

---
Авторски права: 2011 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2011.


  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване