Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС съветват: Проучете добре пазара преди да купите „на зелено”

2009-08-03   |  Полина Стойкова, БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

Според националната компания за недвижими имоти БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС сделките с имоти "на зелено" са спаднали рязко след месец октомври 2008 г. и това се е случило почти едновременно и на българския, и на чуждестранния пазар.

Според компанията едва през последните 2-3 месеца започва да се забелязва оживление на пазара на имоти, което е довело до увеличение на броя на сделките с вече завършени имоти, като през месец юли 2009 г. вече се усеща и частично възвръщане на интереса и към имоти "на зелено". Това завръщане все още е на етап проучване на възможностите и е в резултат на появилите се добри и изгодни оферти от страна на строители и инвеститори. Факт е, че ниските цени на имоти от рода на 400-500 евро на кв.м. в София в повечето случаи са именно за имоти "на зелено".

Основните фактори, които оказват влияние върху решението за покупка "на зелено" и които БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС съветват купувачите много внимателно да проучват, са конкретната оферта, строителят и инвеститорът. Основните въпроси, които купувачът трябва да си зададе са изгодна ли е офертата спрямо ситуацията на пазара, добри ли са условията и плана за плащане на вноските, каква е репутацията на строителя и инвеститора, имат ли осигурено финансиране, добре ли са защитени интересите на купувачите в договора със строителите. Много от купувачите, които имат нужда от финансиране за покупка на имот, е добре да търсят подходящи разсрочени схеми на плащане, които да включват минимални плащания при предварителен договор и 70-80% плащания след Акт 15, когато банките вече биха били склонни да им отпуснат кредит.

От БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС не могат да кажат дали и кога ще се възвърне интересът към имоти "на зелено", тъй като икономическата криза е в голяма част и криза на доверието. Имайки предвид и огромния брой новопостроени, но непродадени имоти в масовия сегмент през последните години от компанията смятат, че на практика пазарът е "наводнен" от готови и относително качествени жилища за продажба. Инвеститорите или техните собственици са готови на сериозни отстъпки с цел освобождаване на свеж финансов ресурс, дори вече се наблюдава разпродажби на цени под себестойност. Купувачите вече не се налага да чакат по 2 или 3 години докато имотът се строи, но банките са изключително резервирани към отпускане на кредити и ще финансират единствено готови имоти с Разрешение за ползване (Акт 16). Според компанията тези са и основните фактори, които ще спъват пазара "на зелено" през следващите няколко години.

Разгледайте нашите НАЙ-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

---
Авторски права: 2009 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2009.


  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване