Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Руснаците готови да платят до 59 000 долара

2009-05-13   |  Монитор, 13.05.09, с. 3

Руснаците, търсещи ваканционни имоти по нашето Черноморие, предпочитат да инвестират между 1,5-2 млн. рубли (към 59 хил. долара), съобщава сайтът bulfax.com. Румънците се интересуват от Северното Черноморие, а гърците са основни клиенти в Пиринско.

България остава сред най-популярните дестинации на братушките за покупка на имот в чужбина, пише Spanish News. Страната ни се нарежда трета след лидера Испания и Франция. Един от всеки четирима руснаци, който се е интересувал от закупуване на имот в чужбина през първото тримесечие на 2009 година, фокусира своето търсене към Испания, показва проучване на руската консултантска компания Miel DMP. От компанията посочват колапса на пазара на недвижими имоти в Испания като основна причина за нарасналия интерес. Вследствие на това на испанския имотен пазар се отчитат цени, които са по-ниски и от пазарите в България и Черна гора.

Изследване на компанията “Бългериан Пропертис” показва, че 30% от сделките с недвижими имоти с участието на чужденци в България са с британски граждани. В момента те предпочитат да инвестират в евтини селски имоти. Останалите 70% от чуждестранните клиенти са представители на различни националности - руснаци, гърци, холандци, немци, румънци, норвежци. Купувачите от Русия са разпределени равномерно между Банско и морските курорти.

За сметка на това британците проявяват по-голям интерес към градовете София и Варна - както за покупка, така и под наем. Във Варна са сключени сделки основно за даване под наем, докато в София - за покупко-продажба. Освен това англичаните проявяват своята активност и на пазара на имоти за отдих и на пазара на имоти в селата, тъй като в момента се появяват доста изгодни предложения, което се дължи на понижените цени във връзка с кризата.

Ако искате да получите пълния анализ на Бългериан Пропертис на имейла си, моля натиснете тук.

Разгледайте нашите горещи оферти

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване