Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Цените на къщите с 22% надолу

2010-10-01   |  Монитор, 01.10.10, с. 18

Средното намаление на офертните цени за продажба на апартаменти в страната от началото на 2009 г. досега е 18%, като с най-голям спад са цените на двустайните апартаменти и мезонетите (-20%), а най-малко е понижението при най-малките и най-големите апартаменти, отчитат от Бългериан Пропертис. Средното понижение на офертите за продажба на къщи за същия период е 22%, а на земя - 26%, като при земеделската земя спадът достига 30%, сочат данните на агенцията.

В бизнес сегмента продавачите на офиси са свалили офертите си средно с 28%, а на магазини – с 30%. Спадът при апартаментите е най-малък, защото макар и в условия на криза те са търсени от купувачите за решаване на основни жилищни нужди, коментират брокерите.

След активната корекция на офертните цени на имотите през втората половина на 2009 г. през 2010 г. намаленията на офертните цени на имотите са минимални, допълват от агенцията. Делът на намалените оферти общо за страната към 28 септември е 24% от активните оферти, докато в началото на 2010 г. са били 18%.

Според статистиката на НСИ понижението на средните пазарни цени на жилищните имоти от края на 2008 г. до края на второто тримесечие на текущата година е 28,5%.

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване