Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Готов имот в курорт и за €300 за квадрат

2010-06-09   |  24 часа, бр.157, 09.06.10

Морските и зимните курорти са наводнени с предложения за евтини имоти. Цените за завършени, а в някои случаи и за обзаведени апартаменти, започват от 300-350 евро за кв. м, сочат наблюденията на брокерите.

"Сделките в курортите са основно на средни цени от 350 до 700 евро на кв. м", казват и от БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС. Оперативният директор на компанията Полина Стойкова обясни, че все по-малко са собствениците, които задържат офертните нива завишени, защото било нереалистично да продават на тях. Налагало се и в Банско, и на морето да ги препродават на загуба. На много по-ниски цени се освобождавали от апартаментите си и чужденците, купили преди време с цел бърза сделка.

От БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС дадоха няколко примера:
- Напълно обзаведен апартамент в Банско, купен през 2006 г. за 1500 евро на кв. м, е продаден сега за 750 евро на кв. м, или със загуба от 50%.
- Купен апартамент в Банско пак през 2006 г. срещу 1400 евро/кв. м, напълно обзаведен, е продаден с 40% загуба срещу 835 евро за квадрат.
- За 700 евро/кв. м е продаден апартамент в Златни пясъци, придобит срещу 1385 евро/кв. м, което е минус за собственика с 50%.
- Апартамент в Кранево, купен преди 5 г. за 550 евро на квадрат, е намерил нов собственик срещу едва 315 евро/кв. м, или със загуба от около 43%.
- С по-ниска загуба от 7 на сто се е освободил от имота си собственикът на апартамент в Слънчев бряг. Купил го е през 2007 г. за 815 евро/кв. м, а го е продал за 760 евро/кв. м.

Има и продавачи, купили на сравнително ниски цени преди най-големия бум на пазара и сега успяващи долу-горе да продадат на себестойност, уточняват от компанията.

Разгледайте нашите оферти на ваканционни имоти с намалени цени

Прочетете цялата статия

  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване