Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

И китайци купуват селски къщи

2010-11-11   |  24 часа, бр.311, 10.11.10

Купувачи от екзотични страни се появяват на пазара в кризата, макар сделките с тях да са малко. При Бългериан Пропертис например имало клиенти от Китай, Австралия и САЩ. Те обикновено се интересували не от ваканционни апартаменти, а от селски имоти. Според друга голяма агенция се срещат клиенти от Румъния, Полша и Швеция в летните курорти. В зимните курорти и особено в Банско основните били от Гърция, но напоследък имало и богати македонци.

Сред корпоративните клиенти, които купуват имоти в пакет, пък активни били фондове от Израел и арабските страни, включително Оман.

Британците през 2010 г. се отдръпнаха изцяло от пазара - от пролетта те спряха да купуват имоти подобно на рязкото отдръпване на ирландците в началото на кризата, коментира Полина Стойкова от Бългериан Пропертис. Иначе британците са сред активните продавачи на ваканционни имоти. Според брокерите ги предлагат на цени, които често им носят значителна загуба. Причината е, че са ги купили на цени по-високи от тези, на които сега могат да им намерят нов собственик. Въпреки това били гъвкави в преговорите и склонни към намаления и успявали да реализират сделки.

Вижте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване