Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Колко струва да си купиш селска къща?

2009-09-03   |  profit.bg

В търсене на спокойствие, чист въздух и разтоварване от сивото ежедневие на големия град, интересът за купуване на селски къщи и вили се увеличи през последните години. Освен българи, такъв имот закупиха в страната ни и много чужденци, за които цените тук са изключително изгодни.

Предлаганите селски имоти са разположени не само в типичните български села, но и в крайградски или вилни зони, близки по своя колорит до традиционната атмосфера на българското село.

Селски къщи се предлагат за продажба във всички райони в страната, като цените се формират в зависимост от разположението, площта, от това дали е нов или стар имотът, от вътрешното обзавеждане, комуникационните и инфраструктурните връзки и т.н.

Почти всички селски къщи се предлагат с дворно място, като площта му е от половин до 4 - 5 декара.

Най-скъпите оферти за селски къщи са във вилните местности и села по черноморското крайбрежие, както и до големите градове и планинските и полупланински райони.

Ето някои предложения за селски къщи от агенцията за недвижими имоти Бългериан Пропертис.

Къщи с площ между 100 и 300 кв. м, разположени в близост до втория по-големина град в България - Пловдив, в централната част на горнотракийската равнина, се предлагат на цени между 7 и 140 000 евро.

През последните няколко години много хора, които работят в Пловдив, предпочитат да живеят в околните села.

Селски къщи около град Видин, в северозападна България, могат да се купят на цена от 2 000 евро, като по-новите имоти достигат до 200 000 евро. Повечето от тях са с модерно съвременно обзавеждане и добри комуникационни връзки.

Офертите за селски имоти във вилните райони около Варна са едни от най-високите в страната. Най-евтиното предложение е за къща в село Водица на 20 км, от града с площ 80 кв. м и цена 23 000 евро. Имение с три отделни сгради, включително и една за охрана със застроена площ от 1 600 кв. м струва 3 500 000 евро.

Почти всички къщи са разположени в непосредствена близост или на няколко километра от морето, като някои предлагат и басейни.

В близост до София, в село Годеч, се предлагат два имота със застроена площ съответно 30 и 55 кв.м на цена 17 и 18 000 евро, а останалите къщи са на цени между 75 и 400 000 евро. Повечето имоти са нови или сред ремонт, като някои предлагат луксозни обзавеждане и добра комуникация.

Има доста оферти за продажба на къщи, пригодени за станалия популярен през последните няколко години селски туризъм. Повечето от тях са нови и преустроени в типичен български стил, пресъздаващ селската атмосфера.

Такива имоти се предлагат на цени от 10 000 до 1 000 000 евро, като повечето за разположени в планински селца, а по-скъпите разполагат с всички условия и удобства за туристите.

Разгледайте нашите оферти на селски къщи

  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване