Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Купувачите търсят добре поддържани имоти

2010-07-05   |  Полина Стойкова, Оперативен директор на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

Кризата постави в конкуренция всички многобройни имоти на пазара, като много често купувачите избират между имоти със сходни цени, параметри и местоположение. Факт е, че вниманието привличат най-добре поддържаните и изглеждащи имоти - и това не важи само за вътрешността на имотите, а и в много голяма степен за външния им вид, входовете и заобикалящата среда. Т.е. добре поддържаните и управлявани имоти определено имат много по-голям шанс да съхранят стойността си и да бъдат продадени по-бързо и на по-добра цена, особено по време на криза и спад на цените.

Това нещо преди не се оценяваше от собствениците, тъй като пазарът беше пазар на продавачите и всички имоти се продаваха бързо, и то на постоянно нарастващи цени. Чуждестранните купувачи например никога не купуват апартаменти в блокове, чиито входове и външен вид са в окаяно състояние. Не само че не ги считат за добра инвестиция, те дори се страхуват да влизат в такива блокове.

Относно ваканционните имоти - именно сега, по време на кризата, само апартаменти и къщи, които са в комплекси с добро управление и възможност за отдаване под наем, се продават. За недомислени имоти в блокове без управление и без замислени екстри за отдаване под наем на туристи няма купувачи дори и на много ниски цени. А и възможността за отдаване под наем за реализиране на допълнителен доход от инвестицията, е нулева, когато няма професионално управление на комплекса. В този смисъл управлението на ваканционните имоти се явява ключово за успеха и реализацията на даден комплекс.

Прочетете пълната статия от сп. Имам имот

---
Авторски права: 2010 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2010.


  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване