Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Повишава се интересът към селските имоти

2010-05-04   |  profit.bg, 02.05.10

Интерес към евтини селски имоти има - особено от страна на чуждестранни купувачи, това обясни за Profit.bg Полина Стойкова, оперативен директор на Бългериан Пропертис.

"Те търсят къщи до 10 000 евро. Цените на селските имоти спаднаха с над 50% за 1 година и това предизвиква интерес", допълни още Стойкова.

Според нея е „много важно нашата страна да помисли за отпадане на ограничението чужденци да притежават земя, особено що се отнася до къща с двор или апартамент с идеални части от двора".

"В момента се налага чуждестранните купувачи да регистрират българско дружество с ограничена отговорност, за да купят имот, който върви с двор".

Полина Стойкова е на мнение, че „пазарът на селски имоти е много важен за стимулиране на местното търсене на имоти от страна на български купувачи - голяма част от собствениците на селски имоти финансират частично покупката на имот в някой от градовете със средствата от продажбата на имота на село. Т.е. ако е активен пазарът на селски имоти, хората биха купували повече домове и в градовете, както и в курортите в България".

Разгледайте всички наши оферти на селски имоти

Ако искате да получите на имейла си пълния анализ на пазара на селски имоти на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС, моля натиснете тук
  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още

Изпратете запитване