Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Цени на парцелите в ски курортите: Румъния vs България

2011-12-05   |  www.casamea.ro

Най-скъпият парцел в зимен курорт в Румъния се намира в ски курорта Синая, където според брокери средната цена е 204 евро/кв.м. Тук има и парцели, чиято стойност достига около 1000 евро/кв.м. Така парцел с площ от 1509 кв.м., разположен на надморска височина от 1900 м, струва 994 евро/кв.м., докато средните цени в по-високия ценови спектър в курорта достигат 876 евро/кв.м.

В класацията на зимните курорти в Румъния следват: Бущени - 183 евро/кв.м., Азуга - 175 евро/кв.м., Предеал - 174 евро/кв.м., Кампина - 83 евро/кв.м., Бран - 61 евро/кв.м., Бреаза - 49 евро/кв.м., Корну - 45 евро/кв.м., Ръшнов - 37 евро/кв.м., Валеа Дофтаней - 22 евро/кв.м. и Телега - 15 евро/кв.м.

"В българския ски курорт цените на земята варират между 50 и 150 евро/кв.м. Разбира се има и по-скъпи имоти, но те са надценени. Във всеки случай пазарът не е много динамичен и инвеститорският интерес е нисък,” коментира Полина Стойкова от агенция за недвижими имоти BULGARIAN PROPERTIES. Но например парцел с площ от 415 кв.м. в Банско, разположен само на 5 минути от кабинковия лифт, се продава за 335 евро/кв.м., докато друг парцел с площ от 2059 кв.м. отново в Банско се продава само за 80 евро/кв.м.

В друг известен ски курорт в България – Боровец – офертите на парцели за продажба не са много, защото курортът е част от национален парк. В момента на сайта на BULGARIAN PROPERTIES има малко оферти за земя в Боровец, едната от които е за голям парцел с площ от 10 000 кв.м. на цена 222 евро/кв.м. За разлика от Боровец в близкия Самоков цените на земята са между 20 и 60 евро/кв.м.

В Пампорово – още един български зимен курорт, посещаван от много туристи – има малко избор на парцели за продажба, тъй като и той е част от национален парк. Като цяло цените на земята там са между 80 и 200 евро/кв.м. Една от малкото оферти там в момента е за парцел с площ от 5862 кв.м., разположен на 150 м от центъра на курорта и на 60 м от ски лифта. Цената му е намалена от 125 евро/кв.м. на 77 евро/кв.м.

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване