Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

”Мудис” повиши кредитния рейтинг на България на стабилен

2011-07-22   |  News.dir.bg, 22.07.2011

Рейтинговата агенция Moody's повиши кредитния рейтинг на България, предаде Ройтерс. Рейтингът е повишен от Baa3 до Baa2, което означава стабилен. Всичко това се случва на фона на понижаване на кредитните рейтинги в Испания, Португалия и Италия.

Повишението е резултат от продължаващата фискална дисциплина, подобрената институционална устойчивост, както и относителната гъвкавост на финансовата система в условията на волатилна регионална среда, пише в съобщението. Повишението на рейтинга на България от Moody's мотивират с ефективната фискална консолидация, допълнена от текущите структурни реформи, които се очаква да запазят много ниските нива на държавния дълг на България, като доведат до последващо съкращаване на бюджетния дефицит под Маастрихтския критерий от 3 на сто през настоящата година и до близък до балансирания бюджет през следващите години.

От Moody's подчертават силната ликвидност и капиталови буфери както на финансовата система, така и на правителството, които, по мнението на агенцията, са способни да поемат шокове, произтичащи от регионалната нестабилност. "В допълнение, считат от Moody's, осъществяването на последните пенсионни реформи и фискалните правила в новия Пакт за финансова стабилност вероятно ще спомогнат доближаването на публичните финанси близо до баланса в средно- и дългосрочен план.

В края на миналата година "Мудис" потвърди кредитен рейтинг от Ваа3, а през май и рейтинговата агенция Fitch повиши перспективата на българския кредитен рейтинг. Рейтингът на България в дългосрочна чуждестранна и местна валута се запазва на съответно “BBB-” и “BBB”, но вместо отрицателна, перспективата стана положителна.


  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване