Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Вдигат 8 парка за индустриални стоки

2008-04-21   |  Труд, бр. 106, 16.04.08

Верига от осем търговско-индустриални парка планира да изгради българската инвестиционна компания „Инвестра" АД. Така наречените ТИ-паркове са нова не само за страната, но и за Европа идея.

Концепцията на проектите ще осигури на компании, работещи в индустриалния сектор, различна бизнес среда. Всеки ТИ-парк представлява обособена зона, на чиято територия се извършват различни видове дейности, свързани с търговия с индустриални стоки, складови, логистични и спомагателни дейности.

ТИ-парковете ще бъдат изградени в близост до основните градове на България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен и Благоевград. Осемте комплекса ще се издигнат върху терени с големина между 40 и 150 дка, според икономическото развитие на регионите. Разгънатата застроена площ (РЗП) на обектите ще е между 30 000 и 100 000 кв.м. Тя ще бъде разделена на търговска, офисна и складова част. По този начин всеки наемател ще разполага под един покрив с представителен шоурум, висок клас офис и функционален склад.

Първият ТИ-парк ще бъде построен в Пловдив на територията на община Марица. Теренът граничи на север с основната пътна артерия, свързваща автомагистрала „Тракия" с града, а от юг - с друг път, който обслужва множество съществуващи индустриални обекти и се свързва с пътя за Пловдив.
Общата РЗП на ТИ-парк Пловдив ще е 50 000 кв. м., с подсигурени над 700 паркоместа за леки и 80 места за товарни автомобили. За по-голямо удобство са обособени отделни зони за снабдяване.

Пловдивският парк ще включва 4 сгради за търговия с индустриални стоки. Отдаваемите единици включват шоурум, офис и склад, и варират от 450 кв.м. до 3000 кв. м.

Освен тези помещения ще се изградят 4 бизнес сгради, предназначени за
индивидуални наематели. А в центъра на търговско-индустриалния парк ще бъде разположена 7-етажна сграда с разчупена архитектура и хеликоптерна площадка на покрива.

Потенциални наематели на този вид паркове са фирми от областта на търговията с индустриални стоки, компании, занимаващи се с леки високорентабилни производства, полиграфически дейности, производство на детайли или електроника, асемблиране на IT техни¬ка, сервизна дейност.

Инвеститорът предвижда и самостоятелни сгради за автосалони, телекомуникационни, банкови и застрахователни услуги, спедиторски фирми, ресторанти, заведения за хранене и кафетерии, магазини и др.
До края на тази година фирмата - инвеститор планира да стартира строителството на пет търговско-индустриални парка.

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване