Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Идея: Всеки с полица срещу наводнения

2012-02-10   |  Преса, бр.39, 10.02.12

Жилищата да се застраховат задължително срещу бедствия. Това предложи шефът на сдружението „Инициатива за управление на катастрофичните рискове" Румен Гълъбинов по повод наводненията в Южна България.

Идеята е парите от полиците да се събират в специален фонд с участието и на държавата. По думите на застрахователя размерът на премиите, които ще се плащат за застраховка на имотите, ще бъде от 5 до 35 лв. Цената ще зависи от зоната, в която се намира сградата, и от вида на нейната конструкция. Държавата може да участва във фонда с първоначален капитал от 2-3 млн. лева. Така, ако в страната има 3 млн. жилища със средна застраховка около 10 лв. годишно, още на първата година във фонда ще бъдат събрани близо 30 млн. лв. Половината от риска ще бъде презастрахован в чужбина срещу покритие от 150-200 млн. лв.

В Румъния вече бе създаден катастрофичен пул. Премиите, които се събират, са по 10 или 20 евро на жилище при покритие от 10 хил. или 20 хил. евро.

Застраховайте имота си с нас

  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване