Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Недвижими имоти в района на Абланица продава и отдава под наем

Село Абланица е разположено в югозападната част на България и е част от област Благоевград. То се намира на 22 км от град Гоце Делчев, в полупланинската зона на Западните Родопи. Землището на село Абланица е разположено между долините на реките Места и Бистрица. То е част от Чеч, историческа и географска област разделена между България и Гърция и състояща се от 60 села, които са населени с помаци.

Село Абланица има полупланински релеф и разнообразна и плодородна почва, а климатът е преходно средиземноморски, което създава добри условия за отглеждането на лозя и тютюн, смокини и бадеми, царевица и други. Зимите тук са меки, а лятото – топло и сухо. До селото има изграден изкуствен язовир.

Село Абланица е сред най-древните селища в района на река Места, като първите писмени доказателства за това са от края на XV век. В началото на този век, в селото живеят около 3000 души, като основно са с мюсюлманско вероизповедание.

В село Абланица има основно училище и читалище, към което има библиотека и киносалон, както и мъжка фолклорна група. Освен това, тук има детска ясла и детска градина, здравен участък и аптека, както и пощенска станция.

В близост до селото, по течението на река Бистрица, има интересен римски мост от стари времена. Освен това има запазени Възрожденски къщи, които са дело на майстори от близкото село Ковачевица. В землището на село Абланица има много археологически паметници и са открити следи от селище от бронзовата епоха.

Изборът на недвижими имоти в Абланица не е голям, но нашата агенция за продажба на имоти, може да намери за вас оферти за къщата, вилата или парцела, който търсите. В по-големите градове в района могат да се намерят и много оферти за имоти под наем, както и такива за продажба.
Прочетете цялата информация
Имате имот за продажба в Абланица?

Изпратете запитване