Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Имотният пазар във Велико Търново и района

2022-06-24   |  Димитър Павлов, регионален мениджър на BULGARIAN PROPERTIES

Новият регионален мениджър на BULGARIAN PROPERTIES за Велико Търново и Гарбово - Димитър Павлов - прави анализ на пазара на жилища и селски къщи в района.

Велико Търново винаги е бил атрактивен район както за инвестиция, така и за постоянно живеене. Имотите в района през последните 20 години не спират да привличат интереса и на български, и на чуждестранни купувачи от най-различни страни по света.

Градски пазар във Велико Търново

Поради спецификата на терена градът има малки възможности да се разширява, което от своя страна води и до по-ограничено предлагане и тенденция за устойчиво повишаване на цените. В допълнение на това, търсенето на градски имоти е доста силно и пазарът в момента определено е пазар на продавачите.

В момента има само два квартала, в които има възможност да се строи и повечето сделки ново строителство са насочени към тях. Търсенето е основно на апартаменти с една или две спални, а купувачите са основно млади семейства, хора от околните градове и българи, живеещи и работещи в чужбина, които инвестират в жилища.

Цените на апартаментите в града в момента вaрират между 800 и 1 000 евро/кв.м. Предпочитани райони са широк център в района на парк Дружба, както и около стадиона и болницата. Наличието на училища, детски градини, големи вериги хранителни магазини в близост, обуславят влечението на хората към тези места. Най-бързо развиващият се квартал е „Картала“ – разположен е на южен склон с прекрасни гледки, разполага с всичко необходимо и е населен предимно с млади хора.

Наемният пазар е относително стабилен. Има голямо търсене на жилища под наем от украински граждани, но проблемът е, че те търсят да наемат за 2-3 месеца, докато наемодателите желаят да сключват договори за поне една година.

Пазарът на селски къщи

Определено има интерес към къщите в селата около Велико Търново и Габрово и той идва от различни типове купувачи.

Има местни, които искат да се преместят да живеят на село. Те търсят в близките села в радиус от 15-20 км.

Доста чужденци живо се интересуват от селски имоти, като увеличават периметъра до 50-60 км.

През последната година все повече клиенти идват от София. Техните желания са за имот в Балкана, а търсенето е в широки граници - от Елена до Тетевен.

Сделки се сключват изключително бързо - атрактивните оферти се продават понякога за броени дни.

---

Димитър Павлов има почти 20 години опит в сферата на недвижимите имоти. Заемал е ръководни позиции в няколко фирми за недвижими имоти, а от пролетта на 2022 г. е назначен за регионален мениджър на BULGARIAN PROPERTIES за Велико Търново и Габрово.

Той е и активен брокер по множество оферти, като много държи на личния контакт с клиентите, с готовност обсъжда всички въпроси и умее да изслушва и да намира работещи решения.


Вижте всички оферти на Димитър Павлов

Разгледайте всички оферти на офис Велико Търново

Продайте или отдайте имот с нас!

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Брокери на месец юни 2023

Ето че вече е юни и уверено вървим към края на първото полугодие на тази година!

След празничния май, в който имахме повече почивни дни и по-чести прекъсвания на работния процес, очакваме засилена активност през новия месец и нови успешни сделки за нашите клиенти.

За тях ще се погрижи целият екип на BULGARIAN PROPERTIES, който вече 20 години дава всичко от себе си, з...

02 Юни, 2023
последни новини
Стартираха продажбите в сгради Е и Ж на Central Park

По-малко от година след старта на първта фаза на проекта, в продажба са две от новите сгради, които са част от втората фаза на мащабния комплекс Central Park в кв. Банишора!

Възползвайте се от възможността да изберете първи от апартаментите в сгради Е и Ж!

Разполагаме с разнообразие от двустайни апаратменти на отлични цени!

Обадете се още сега на тел: 0...

18 Май, 2023
последни новини
Кредитите в България най-евтини в ЕС

Напук на предупрежденията, че кредитният бум у нас носи рискове, заемите продължават да поевтиняват. Трети месец лихвите по ипотечните заеми в България са най-ниски в целия Европейски съюз.

За март средният лихвен процент по потребителски кредити в левове намалява с 0,13 пр. п., до 8,25%, а годишният процент на разходите (ГПР) по тези кредити - с 0,12 пр. п., до 8,76%.

17 Май, 2023
Фирмени
Брокери на месец май 2023

Топлите месеци са тук, а имотният пазар е в отлична форма!

Доказателство за това са победителите в месечната ни класация – колеги от офиси в различни офиси от страната, които специализират в продажбата на най-разнообразни имоти – от ново строителство до селски и ваканционни имоти, парцели и бизнес имоти. Всички те успяха да постигнат удивителни резултати и да направят месец април по...

03 Май, 2023

Изпратете запитване