Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Имотният пазар във Велико Търново и района

2022-06-24   |  Димитър Павлов, регионален мениджър на BULGARIAN PROPERTIES

Новият регионален мениджър на BULGARIAN PROPERTIES за Велико Търново и Гарбово - Димитър Павлов - прави анализ на пазара на жилища и селски къщи в района.

Велико Търново винаги е бил атрактивен район както за инвестиция, така и за постоянно живеене. Имотите в района през последните 20 години не спират да привличат интереса и на български, и на чуждестранни купувачи от най-различни страни по света.

Градски пазар във Велико Търново

Поради спецификата на терена градът има малки възможности да се разширява, което от своя страна води и до по-ограничено предлагане и тенденция за устойчиво повишаване на цените. В допълнение на това, търсенето на градски имоти е доста силно и пазарът в момента определено е пазар на продавачите.

В момента има само два квартала, в които има възможност да се строи и повечето сделки ново строителство са насочени към тях. Търсенето е основно на апартаменти с една или две спални, а купувачите са основно млади семейства, хора от околните градове и българи, живеещи и работещи в чужбина, които инвестират в жилища.

Цените на апартаментите в града в момента вaрират между 800 и 1 000 евро/кв.м. Предпочитани райони са широк център в района на парк Дружба, както и около стадиона и болницата. Наличието на училища, детски градини, големи вериги хранителни магазини в близост, обуславят влечението на хората към тези места. Най-бързо развиващият се квартал е „Картала“ – разположен е на южен склон с прекрасни гледки, разполага с всичко необходимо и е населен предимно с млади хора.

Наемният пазар е относително стабилен. Има голямо търсене на жилища под наем от украински граждани, но проблемът е, че те търсят да наемат за 2-3 месеца, докато наемодателите желаят да сключват договори за поне една година.

Пазарът на селски къщи

Определено има интерес към къщите в селата около Велико Търново и Габрово и той идва от различни типове купувачи.

Има местни, които искат да се преместят да живеят на село. Те търсят в близките села в радиус от 15-20 км.

Доста чужденци живо се интересуват от селски имоти, като увеличават периметъра до 50-60 км.

През последната година все повече клиенти идват от София. Техните желания са за имот в Балкана, а търсенето е в широки граници - от Елена до Тетевен.

Сделки се сключват изключително бързо - атрактивните оферти се продават понякога за броени дни.

---

Димитър Павлов има почти 20 години опит в сферата на недвижимите имоти. Заемал е ръководни позиции в няколко фирми за недвижими имоти, а от пролетта на 2022 г. е назначен за регионален мениджър на BULGARIAN PROPERTIES за Велико Търново и Габрово.

Той е и активен брокер по множество оферти, като много държи на личния контакт с клиентите, с готовност обсъжда всички въпроси и умее да изслушва и да намира работещи решения.


Вижте всички оферти на Димитър Павлов

Разгледайте всички оферти на офис Велико Търново

Продайте или отдайте имот с нас!

Сподели
Комплекс AURA - семейни жилища в кв. Кръстова вада
Заповядайте да закупите жилище в този луксозен жилищен комплекс с разнообразие от апартаменти с 1, 2, 3, 4 спални, просторни мезонети и разкошни пентхауси, офис помещения клас А, фитнес и търговски площи на партера, зона за релакс със СПА процедури, детски кът и просторен вътрешен парк! Какво повече може да искате за съвременен градски живот?


Комплекс AURA ви очаква!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
Михаил Чобанов в "Обзор на седмицата" по NOVA TV (видео)

Михаил Чобанов, основател и собственик на BULGARIAN PROPERTIES, участва в обзора на събитията от седмицата в сутрешния блок на NOVA TV на 4.12.2022 г.

Той се включи от строителната площадка на един от най-мащабните жилищни проекти в София - Central Park, за да коментира жилищното строителство и развитието на имотния пазар през призмата на актуалните политически събития от седмицата....

05 Декември, 2022
Фирмени
Брокери на месец декември 2022 🏆

Остават броени дни до края на тази година, но преди да се отдадем изцяло на празничното настроение, бихме искали да ви представим резултатите от нашата работа и да обявим кои са победителите в последната месечна класация „Брокер на месеца“ за 2022 г.!

През изминалия месец имотният пазар усети известно охлаждане на интереса от страна на купувачите и една част от тях застанаха в пози...

02 Декември, 2022
Медиите за нас
Полина Стойкова и Магдалена Тошева за NOVA TV: Само за година жилищата в София са поскъпнали с 23%

До рекордни нива достигнаха офертите на пазара на имоти в столицата в края на годината, отчитат брокерите. Само за година жилищата в София са поскъпнали с 23%. А офертите са далеч по-високи от тези при предишния пик - през 2008 година.

В същото време заради инфлацията брокерите отчитат първи признаци на охлаждане и отдръпване на клиентите от пазара. Достигнат ли е пикът и накъде ще ...

25 Ноември, 2022
Медиите за нас
Колко достъпни са жилищата в София?

в София.

"Тези данни идват след отбелязаното забавяне на п...

23 Ноември, 2022

Изпратете запитване