Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Михаил Чобанов на форума Шумът на парите: Има месеци, в които сделките са като през 2005-2008 г.

2021-06-04

Заради пандемията жилищата се върнаха на мястото, което заслужават във фокуса на всички пазарни участници - и на предприемачите, и на клиентите. Затова имотният панел на форума "Шумът на парите" беше сред очакваните с най-голям интерес.

BULGARIAN PROPERTIES за поредна година все участие в популярния икономически форум, който събира на едно място водещи експерти от различни сфери, за да коментират най-новите тенденции в икономиката, финансите, образованието, технологиите и недвижимите имоти.

Михаил Чобанов, основател и собственик на BULGARIAN PROPERTIES беше лектор е панела за недвижими имоти.

Ето какво сподели той пред аудиторията:

"Има възстановяване на пазара. В момента статистиките, които ние имаме, са за покачване на цените между 2 и 5% и на възстановяване на обемите от сделки на нивата от преди пандемията. Даже има месеци, в които сделките са като по време на бума от 2005-2008 г."

Технологиите заемат все по-голямо място в нашето ежедневие. На въпрос как се развиха те и как може да се разгледа един имот отдалеч чрез виртуален оглед или видео - опции, които са са доста добре застъпени на сайта на BULGARIAN PROPERTIES, Михаил Чобанов насочи вниманието към факта, че BULGARIAN PROPERTIES винаги е била технологично ориентирана. Още през 2003 г. е имала собствен акаунт мениджър в Гугъл като един от големите рекламодатели в страната и е била давана за пример за успешен интернет бизнес в България.

Относно ваканционните имоти Михаил отбеляза, че наблюдаваме засилен интерес и много активен пазар в Боровец и другите планински курорти, както и силнен старт на летния сезон за морските имоти. Засили се тенденцията за покупка на собствен морски дом за сметка на желанието на хората да ползват хотелска услуга.

"Пандемията увеличи мерака на българина за собствен ваканционен дом. Старата мечта от времето на социализма за дом, вила и кола в момента важи с пълна сила по отношение на ваканционните имоти".

"Като агенция за недвижими имоти ние винаги сме имали достъп до 4-те основни групи купувачи на пазара на жилища, а именно хора от София, от провинцията, българи, живеещи в чужбина и чужденци. И аз съм много щастлив, че вече се появяват и още играчи на пазара, които играят важна роля.

На първо място това са банките, които са все по-активни и все по-често се случва, когато строителен предприемач отиде да търси финансиране за проект, банката да постави изискване BULGARIAN PROPERTIES или друг консултант да се включи активно в проекта, за да подпомогне продажбите и да добави стойност в реализацията му.

И на следващо място това са новите фондове и финансиращи компании, които изкупуват жилища и предлагат гъвкави и иновативни начини за финансиране на жилищния пазар."

Вижте как допринасяме за успеха на поверените ни обекти ново строителство:Доверете ни имот за продажба или под наем! Пуснете обява тук или се свържете с нас на 0886 033 033.

Вижте нашите обяви в София

Разгледайте имоти с наличен виртуален оглед

Вземете онлайн оценка на имот

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
AMur Homes - новият проект на доказан инвеститор
AMur Homes е елитна сграда в широкия център на София на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от наличните двустайни, тристайни апартаменти и мезонети и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Стартираха продажбите в сгради Е и Ж на Central Park

По-малко от година след старта на първта фаза на проекта, в продажба са две от новите сгради, които са част от втората фаза на мащабния комплекс Central Park в кв. Банишора!

Възползвайте се от възможността да изберете първи от апартаментите в сгради Е и Ж!

Разполагаме с разнообразие от двустайни апаратменти на отлични цени!

Обадете се още сега на тел: 0...

18 Май, 2023
последни новини
Кредитите в България най-евтини в ЕС

Напук на предупрежденията, че кредитният бум у нас носи рискове, заемите продължават да поевтиняват. Трети месец лихвите по ипотечните заеми в България са най-ниски в целия Европейски съюз.

За март средният лихвен процент по потребителски кредити в левове намалява с 0,13 пр. п., до 8,25%, а годишният процент на разходите (ГПР) по тези кредити - с 0,12 пр. п., до 8,76%.

17 Май, 2023
Фирмени
Брокери на месец май 2023

Топлите месеци са тук, а имотният пазар е в отлична форма!

Доказателство за това са победителите в месечната ни класация – колеги от офиси в различни офиси от страната, които специализират в продажбата на най-разнообразни имоти – от ново строителство до селски и ваканционни имоти, парцели и бизнес имоти. Всички те успяха да постигнат удивителни резултати и да направят месец април по...

03 Май, 2023
Медиите за нас
Полина Стойкова по Bloomberg TV: Ръстът на цените на имотния пазар в България се забавя

Пазарът на недвижими имоти отбеляза много силно начало на годината на фона на минорните нагласи, които имахме в края на 2022, когато пазарът беше затихнал. Сега е налице търсене, леко увеличение на предлагането, което липсваше през миналата година и съответно постигане на нов баланс, при който активно се сключват сделки. Това каза Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES, в п...

02 Май, 2023

Изпратете запитване