Индекси на BULGARIAN PROPERTIES за цените на имотите – май 2013 г.

2013-06-10

Пазарът в София продължи да набира скорост през месец май с нарастваща активност и интерес от страна на купувачите, много от които се завръщат на пазара и сключват сделки. Това доведе до второ последователно месечно нарастване на офертните цени в столицата, като въпреки това цените остават на нива под миналогодишните си стойности. Пазарът в Слънчев бряг е в процес на въстановяване от кризата от почти година. През месец май цените там останаха почти без изменение в очакване на успешен летен сезон.

Индексите на BULGARIAN PROPERTIES измерват офертните цени на апартаментите в 4 основни локации – София, Варна, Слънчев бряг и Банско. Целта е да се предостави актуална информация за тенденциите на пазара в най-големите градове в страната и на пазара на ваканционни имоти.

Основните показатели за всеки индекс през май 2013 г. са както следва:

София
• Промяна през последния месец: +2.73%
• Промяна през последните 12 месеца: -2.35%
• Промяна в сравнение с пиковата стойност: -41.57%

Индексът на BULGARIAN PROPERTIES за офертните цени на апартаментите в София за май 2013 г. е 58.43 пункта. Средната месечна офертна цена на апартаментите в столицата през май е 873 Евро/кв.м.

Варна
• Промяна през последния месец: -3.01%
• Промяна през последните 12 месеца: +0.45%
• Промяна в сравнение с пиковата стойност: -41.96%

Индексът на BULGARIAN PROPERTIES за офертните цени на апартаментите във Варна за май 2013 г. е 56.29 пункта. Средната месечна офертна цена на апартаментите във втория по големина град в страната е 838 Евро/кв.м.

Слънчев бряг
• Промяна през последния месец: -2.57%
• Промяна през последните 12 месеца: +0.38%
• Промяна в сравнение с пиковата стойност: -36.30%

Индексът на BULGARIAN PROPERTIES за офертните цени на апартаментите в Слънчев бряг за май 2013 г. е 63.70 пункта. Средната месечна офертна цена на апартаментите в най-големия ни морски курорт е 771 Евро/кв.м.

Банско
• Промяна през последния месец: -3.03%
• Промяна през последните 12 месеца: +5.74%
• Промяна в сравнение с пиковата стойност: -54.26%

Индексът на BULGARIAN PROPERTIES за офертните цени на апартаментите в Банско за май 2013 г. е 45.74 пункта. Средната месечна офертна цена на апартаментите в най-големия ни ски курорт е 585 Евро/кв.м.

Следващият преглед на индексите на BULGARIAN PROPERTIES ще бъде публикуван на 9 юли 2013 г.

За повече информация или за да получите последните ни анализи на пазара, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни изпратете имейл.

Информация за индексите на BULGARIAN PROPERTIES и методологията

Разгледайте архива с индексите на BULGARIAN PROPERTIES за предишни месеци

---
Авторски права: 2013 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2013


  прочети повече статии

Споделете
Нова вълна морски оферти за Лято'2019!
Купете собствен имот на морето и се радвайте на дългите и слънчеви летни дни! Атрактивни цени, започващи от 15 000 евро за обзаведено студио, които всеки може да си позволи. Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-article.php(273): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114