Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС: Имотният пазар през 2009 г. - последни данни, равносметка и прогнози

2009-12-11   |  Полина Стойкова, Оперативен директор на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

Последният анализ на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС на пазара на недвижими имоти показва, че изминалият месец беше по-динамичен, отколкото се очакваше.

Общо реализираните сделки на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС в страната са само с 15% по-малко от тези през октомври. Това е по-различен резултат от изминали години, когато спадът в броя на новите сделки след октомври винаги е бил доста по-голям.

Спред БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС най-важните събития на пазара през 2009 г., една година след началото на кризата, са следните:

• 40% спад в обема на сделките в страната за периода 1-11.2009 г. спрямо същия период на 2008 г.
• 32% спад в средните цени на реализираните сделки с жилищни имоти в София за 2009 г. до края на ноември спрямо 2008 г. (65400 евро за 2009 спрямо 96200 евро за 2008 г)
• 13% спад в наемните цени на жилищните имоти в София (за периода 1-11.2009 спрямо 2008 г.) и задържане на нивата от 2008 г. във Варна
30% спад в наемните нива на търговските имоти (офиси и магазини) в София и Варна
• Над 50% спад в цените на апартаментите в Банско и 30% спад на цените на апартаментите в Слънчев бряг.
• 35% спад в средните цени на селските имоти в страната за периода 1-11.2009 спрямо 2008
• увеличаващ се брой оферти на имоти с намалени цени.

Според компанията през 2010 г. имотният пазар ще продължи да следва пряко развитието на икономиката на страната и съответно, когато икономиката започне да излиза от кризата, тогава и имотният пазар ще започне да се възстановява.

Ако желаете да прочетете пълния анализ и прогноза за 2010 г., моля натиснете тук.

Селекция от апартаменти в София под 800 евро на кв.м.

Разгледайте нашите НАЙ-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

---
Авторски права: 2009 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2009.


  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване