Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Михаил Чобанов: Висококачествените проекти стимулират възстановяването на пазара

2016-04-22

На 20 април 2016 г. се проведе годишната среща на специалисти от строителния бранш, организирана от Националния регистър за ново строителство и реконструкции. В рамките на мероприятието бе организирана Панелна дискусия за състоянието на пазара, перспективи и възможности пред индустрията, на която бяха поканени водещи експерти в сектора.

В нея взеха участие Николай Бъчваров (Баумит България), Христо Илиев (Ей Джи Кепитъл), Красимир Шалев (Бигла III), Генералният директор и съсобственик на BULGARIAN PROPERTIES и ЛУКС ИМОТИ Михаил Чобанов, Цанко Миланов (Винербергер), Диян Господинов (Строймаркет – Господинови), арх. Ангел Захариев (А и А Архитекти). Модератор на панела бе Пламен Русев (Болкан Кънсалтънси Център).

Сред дискутираните теми бяха основните фактори за ръста на строителството през последните 3 години, предизвикателствата при финансирането на големите проекти и възможните прогнози за развитието на строителния бранш през 2016 г.

В качеството си на един от големите инвеститори и собственик на големи имотни агенции, Михаил Чобанов коментира ситуацията и възможностите пред строително-инвестиционния процес и реализацията на обекти ново строителство.

Чобанов сподели, че опитът му като строителен предприемач с реализацията на превърнал се в знаков комплекс Vitosha View показва, че клиентите държат много на качеството на материалите, архитектурата и ергономията на сградите. От изключителна важност е именно симбиозата между добър продукт, проектиран от добри архитекти и реализиран от утвърдени, опитни и уважавани строителни предприемачи. Според него при наличие на достатъчно финансиране през тази година ще видим ръст в строителната активност от над 20%.

Експертите в строителния бранш очакват ръстовете в строителния сектор и сектора на имотите като цяло да продължат поне до 2018 г., като в момента се търси качество и добра локация. Подобрените лихвените условия и за купувачите на имоти, и за инвеститорите също подкрепят положителните тенденции в сектора и е направило инвеститорите по-смели. През първото тримесечие на тази година стартиралото строителство се увеличава с 22,55% до над 807 хил. кв.м. Лидер е жилищният сегмент с над 60%, следван от офисите с приблизително 45%.

Вижте повече за комплекс Vitosha View

Вижте нашето ново предложение за апартаменти на входа на Южния парк!

Вижте всички наши обекти ново строителство в София

За строители и инвеститори




  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване