МЕДИИТЕ ЗА НАС

32 000 Евро средно дават руснаците за имот на българското Черноморие

Монитор, 26.06.14

Средната цена на купените жилища от руснаците по българското Черноморие е около 32 000 евро. Това сочат изчисленията на имотни брокери.

Според Полина Стойкова, оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES, напоследък има тенденция за засилване на интереса към луксозни първокласни имоти на по-високи цени.

„Повече се търсят апартаменти, но има интерес и към къщи близо до морето”, уточнява тя. По думите й братушките предпочитат Южното Черноморие, като по-голямо е търсенето на юг от Бургас, в посока Созопол, Лозенец.

„Руснаците купуват най-вече готови жилища, но в последно време строителството на нови комплекси беше подкрепено и от желанието им да инвестират и в недовършени имоти заради възможността да изплащат на вноски”, казва тя и добавя, че братушките в немалка степен помогнаха на строителството по морето да се оттласне от дъното.

Според Стойкова напрежението около Украйна и обтягането на отношенията на Москва с ЕС кара някои от руснаците, решили да си купят имот у нас, да изчакат, но за отлив не може да се говори.

През миналата година руснаците основно са търсили мебелирани апартаменти не по-далеч от 1 км от брега на цена около 30 000 евро, пише сайтът fontanka.ru. Интересното е, че 8 от 10 от тях първо питат за малка къща с двор и градина почти до плажа, но в крайна сметка купуват апартамент в град или в курорт край морето. Причината е, че оферти за подобни имоти почти няма, а и цената им е далеч над 100 000 евро. Такава сума масовият руски купувач не е готов да инвестира у нас.

Едно от основните предимства на страната ни освен по-ниските цени в сравнение с други балкански страни е възможността да се плаща сделката и в брой и това е особено привлекателно за руските държавни чиновници, на които е забранено да имат имоти зад граница. В последните 2-3 години руснаците започнаха да купуват не само по морето, но и в други курортни зони на България, пише още руският портал.

Вижте нашите имоти в морските курорти

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Бих искал да изразя благодарности и задоволство от съвместната си работа вече година със СИЛВИЯ ...
Избрах компанията BULGARIAN PROPERTIES, след като се запознах с рейтинга на фирмите, работещи на ...
Сърдечно поздравявам екипа на BULGARIAN PROPERTIES с настъпващата Нова година! от всички сайтове на ...
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Най-продаваният комплекс в София!
Последни Новини
Открихме офис Велико Търново!

11/Март/2019
BULGARIAN PROPERTIES

Каним ви да посетите новия ни офис в гр. Велико Търново!

Той се намира в центъра на Старопрестолния град, до паметника на Васил Левски и парк Марно поле.

Посетете ни на адрес: гр. Велико Търново, бул. "Васил Левски" 17А, ет. 1
Вижте офиса на картата
Телефон: 062 520 289
Мобилен: 0882 817 481

Нашият регионален мениджър Николай Никол... прочети повече

Последни регионални новини
Фестивал в Банско показва 10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения

21/Февруари/2019
http://bnr.bg

10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения ще бъдат представени на зимната кинопанорама в Банско, която започва тази вечер. Събитието съвпада и със кръговете от световната купа по ски, които стартират утре. Така любителите на зимните спортове и на световното кино ще могат да съчетаят планината с киносалона, сподели директорът на международния фестивал за планинарско кино Натали Пет... прочети повече

Знаете ли, че?
Поръчител за заем отговаря и сам за цялата сума

28/Януари/2019
в. Сега, 26.01.2019, стр. 41

Законовите разпоредби за поръчителството са главно в Закона за задълженията и договорите (ЗЗД). Там на него е отделено специално място - поръчителството като вид договор. Правилата се намират в раздела за обезпечения на вземанията и се приема като едно от основните подсигурявания при даването на пари... прочети повече