Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

32 000 Евро средно дават руснаците за имот на българското Черноморие

2014-06-26   |  Монитор, 26.06.14

Средната цена на купените жилища от руснаците по българското Черноморие е около 32 000 евро. Това сочат изчисленията на имотни брокери.

Според Полина Стойкова, оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES, напоследък има тенденция за засилване на интереса към луксозни първокласни имоти на по-високи цени.

„Повече се търсят апартаменти, но има интерес и към къщи близо до морето”, уточнява тя. По думите й братушките предпочитат Южното Черноморие, като по-голямо е търсенето на юг от Бургас, в посока Созопол, Лозенец.

„Руснаците купуват най-вече готови жилища, но в последно време строителството на нови комплекси беше подкрепено и от желанието им да инвестират и в недовършени имоти заради възможността да изплащат на вноски”, казва тя и добавя, че братушките в немалка степен помогнаха на строителството по морето да се оттласне от дъното.

Според Стойкова напрежението около Украйна и обтягането на отношенията на Москва с ЕС кара някои от руснаците, решили да си купят имот у нас, да изчакат, но за отлив не може да се говори.

През миналата година руснаците основно са търсили мебелирани апартаменти не по-далеч от 1 км от брега на цена около 30 000 евро, пише сайтът fontanka.ru. Интересното е, че 8 от 10 от тях първо питат за малка къща с двор и градина почти до плажа, но в крайна сметка купуват апартамент в град или в курорт край морето. Причината е, че оферти за подобни имоти почти няма, а и цената им е далеч над 100 000 евро. Такава сума масовият руски купувач не е готов да инвестира у нас.

Едно от основните предимства на страната ни освен по-ниските цени в сравнение с други балкански страни е възможността да се плаща сделката и в брой и това е особено привлекателно за руските държавни чиновници, на които е забранено да имат имоти зад граница. В последните 2-3 години руснаците започнаха да купуват не само по морето, но и в други курортни зони на България, пише още руският портал.

Вижте нашите имоти в морските курорти

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване