МЕДИИТЕ ЗА НАС

32 000 Евро средно дават руснаците за имот на българското Черноморие

Монитор, 26.06.14

Средната цена на купените жилища от руснаците по българското Черноморие е около 32 000 евро. Това сочат изчисленията на имотни брокери.

Според Полина Стойкова, оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES, напоследък има тенденция за засилване на интереса към луксозни първокласни имоти на по-високи цени.

„Повече се търсят апартаменти, но има интерес и към къщи близо до морето”, уточнява тя. По думите й братушките предпочитат Южното Черноморие, като по-голямо е търсенето на юг от Бургас, в посока Созопол, Лозенец.

„Руснаците купуват най-вече готови жилища, но в последно време строителството на нови комплекси беше подкрепено и от желанието им да инвестират и в недовършени имоти заради възможността да изплащат на вноски”, казва тя и добавя, че братушките в немалка степен помогнаха на строителството по морето да се оттласне от дъното.

Според Стойкова напрежението около Украйна и обтягането на отношенията на Москва с ЕС кара някои от руснаците, решили да си купят имот у нас, да изчакат, но за отлив не може да се говори.

През миналата година руснаците основно са търсили мебелирани апартаменти не по-далеч от 1 км от брега на цена около 30 000 евро, пише сайтът fontanka.ru. Интересното е, че 8 от 10 от тях първо питат за малка къща с двор и градина почти до плажа, но в крайна сметка купуват апартамент в град или в курорт край морето. Причината е, че оферти за подобни имоти почти няма, а и цената им е далеч над 100 000 евро. Такава сума масовият руски купувач не е готов да инвестира у нас.

Едно от основните предимства на страната ни освен по-ниските цени в сравнение с други балкански страни е възможността да се плаща сделката и в брой и това е особено привлекателно за руските държавни чиновници, на които е забранено да имат имоти зад граница. В последните 2-3 години руснаците започнаха да купуват не само по морето, но и в други курортни зони на България, пише още руският портал.

Вижте нашите имоти в морските курорти

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Нека Vitosha View е мечта и реалност за екипа, за клиенти, за красива София! Сбъдвайте мечти! ...
Използвахме услугите на BULGARIAN PROPERTIES за продажбата на наш апартамент в Боровец. Бяхме ...
Бих искал да изкажа специални благодарности на брокер Стефан Абанозов и юрисконсулт Биляна Петкова ...
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Най-продаваният комплекс в София!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Последни Новини
Мечтаете ли за имот в затворен комплекс?

18/Юни/2019
profit.bg

Искате ли нов имот, при това в напреднало строителство, предлагащ прекрасни гледки към Витоша и всички удобства за семейството ви, които ще ви осигурят конфортен и спокоен живот?

Витоша Ремар Парк е отговорът на вашите мечти.

Архитектурна естетика, висококачествено строителство, функционални разпределения на апартаментите, луксозни общи части и асансьори са само малка... прочети повече

Последни регионални новини
Круизът Бургас – Истанбул ще струва €70 в двете посоки

20/Юни/2019
https://lupa.bg

От 1-ви юни до 15-и септември следващата година се очаква да стартира редовната круизна линия Бургас – Инеада – Истанбул. 70 евро ще бъдат цените на билетите в двете посоки, а за сезон са планирани 45 плавания в едната и в другата посока.

От Морската гара в Бургас до турския град Инеада плаването ще продължава около 2 часа, а до Истанбул – 4,5 часа като се избягват границите.
... прочети повече

Знаете ли, че?
14 родни плажа посрещат туристите със ”Син флаг”

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

14 плажа и една яхтена марина по Българското Черноморие ще посрещат туристите със сертификат „Син флаг“. Така ивиците с чист пясък и морска вода са с две повече в сравнение с миналото лято. Това са , „Оазис“, „Дюни“, „Созопол Харманите“, „Поморие Изток“, „Несебър Юг",“Слънчев бряг Юг“, „Слънчев бряг ... прочети повече