Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Жилищата в София леко поскъпнали

2010-10-26   |  Сега, бр.247, 25.10.10

Незначително поевтиняване на жилищата през юли-септември отчете Националният статистически институт (НСИ), а в някои големи градове начело със София дори има леко поскъпване. Спрямо предходното тримесечие цените, на които се правят реални сделки, като цяло са паднали със символичните 1.2%. На годишна база поевтиняването на апартаментите достига 6%, показват данните на НСИ.

През третата четвърт на годината София, която напоследък "дишаше прахта" на Варна, отново е №1 по цени на имотите. В момента в София един квадрат се продава за 1592 лв. след лек ръст спрямо предходното тримесечие от 2.2%. Приблизително с толкова пък са поевтинели жилищата във Варна и там 1 кв. м струва средно 1557 лв. На трето място е Бургас с 1164 лв.

Според данните на НСИ средната пазарна цена на апартаментите у нас е малко над 959 лв. на кв. м.

Анкета на сайта imot.bg показа, че офертните цени на имотите са доста високи, но подлежат на коментар и всяка пета сделка се сключва след около 30% отбив от страна на продавача.

Така е и при луксозните имоти, като намаленията се движат в широки граници от 3 до 40%, става ясно от сайта www.luximoti.bg. Най-сериозни отстъпки има по морските курорти. Например 5-етажна сграда в комплекса Златни пясъци се продава за 423 хил. евро при първоначална цена 700 хил. евро, а тристаен апартамент в нея от 112 кв. м се предлага за 89 хил. евро.

  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване