Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

BULGARIAN PROPERTIES за пазара на луксозни имоти в предаването "Чети етикета" по bTV

2019-04-12   |  "Тази сутрин" по bTV, рубриката "Чети етикета" с Биляна Гавазова



Един от най-скъпите имоти на пазара - луксозната къща в Бояна, която беше представена от Ню Йорк Таймс, продължава да привлича интерес и днес тя беше показана и в ефира на bTV в предаването "Тази сутрин".

Заедно с къщата, екипът на предаването посети луксозен апартамент за продажба в района на Докторски паметник - най-скъпият квартал в София.


А изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова взе участие на живо като гост на водещата Биляна Гавазова, за да даде коментар за цените на луксозните имоти, най-скъпите квартали в столицата и актуалните тенденции на имотния пазар.


Изводите от представените в предаването данни могат да се обобщят по следния начин:

Сегментът на луксозните имоти е стабилен. С най-високи цени в София е районът на Докторската градина. Там сградите са основно старо строителство. Квартал „Изток” остава на по-задна позиция в класацията.


През последните 3-4 години се наблюдава и значителен ръст на цените на апартаментите в София.

„От 2015 г. започна нарастване на цените, което дотигна до 15-16% годишно и всъщност средно за София от 2015 г. досега цените са нараснали с около 45%”, коментира Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES. През последните месеци обаче ръстът се забавя и приближава нулата.

Един от най-скъпите имоти на пазара у нас е на стойност 7 млн. лв. Става въпрос за луксозна двуетажна къща с обща площ 1 000 кв./м. в столичния кв. Бояна. „Ние изпратихме 11 имота и те избраха точно тази къща като най-впечатляваща за тях и пожелаха да я включат в тяхната рубрика House Hunting”, обясни Джулия Тодорова. Мебелите са внесени от чужбина и са дело на световни имена. Въпреки високата цената към къщата има интерес.

Общо за жилищния пазар в София може да се каже, че навлиза в период на уравновесяване на цените, достигнато е едно плато, в което те ще останат без особено изменение. По отношение на достъпността в момента показателят е на ниво - значително по-добро от това през 2008 г. Нужни са около 1.3 месечни заплати за покупката на кв.м. жилищна площ в София.

Вижте цялото предаване на сайта на bTV

Нашето участие в предаването гледайте тук:



Разгледайте повече информация за луксозната къща в Бояна тук

Разгледайте още от нашите луксозни имоти в София


  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване