СТАТИИ

Двойно повече продадени имоти в София

http://fakti.bg/

Материал: http://fakti.bg/

Двойно повече жилища са продадени в София през първите два месеца на тази година в сравнение със същия период на миналата. „Тенденцията се дължи основно на увеличението на продажбите на жилища ново строителство, които за тази година са около 50% от общия брой продажби в София. За сравнение, новото строителство съставляваше едва около 15% от продажбите в София в началото на 2015 г.", така Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties.

От компанията също така отчитат и интерес при покупките „на зелено”. Такъв в началото на миналата година е липсвал: „докато миналата година по това време са се купували основно жилища в завършени сгради с Акт 16 или в доста напреднал етап на строителство, то през тази година 80% от реализираните продажби са в комплекси, които са "на зелено" или в много ранен етап на строителството”.

Подобен пример е комплекс Vitosha View, който беше пуснат в продажба в края на 2015 г. и само за 3 месеца са разпродадени 70% от наличните жилища в първа и втора фаза на комплекса – от 115 жилища налични към момента са 40.

Цените на имотите ново строителство започват от 800 EUR/кв.м. и надхвърлят 2000 EUR/кв.м. Интересът е към всички сегменти. Придобиват се имоти на цени между 50 000 EUR и 150 000 EUR, но и такива на стойност над 200 000 EUR. Профилът на купувачите е млади семейства и хора над 40-годишна възраст със стабилен бизнес и доходи. Те купуват не само за собствено ползване, но и с цел инвестиция. Нерядко клиентите са българи, които живеят в други градове на страната или чужбина. Акцентът е върху 2-стайните апартаменти, но висок интерес има и към 3- и многостайни имоти. „При комплексите на зелено като Vitosha View купувачите имат възможност да обединяват апартаменти с цел формиране на по-голямо жилище според техните нужди и тази възможност предизвиква доста голям интерес”, допълват от Bulgarian Properties.

„Очакванията ни са подемът в жилищния пазар (и при ново, и при старо строителство) в София да продължи и през 2016 г. с допълнително увеличение на обема продажби и нарастване на цените в София с около 7%”, прогнозира Стойкова.

Причината за завишения интерес към новото строителство ще е продиктуван от факта, че то в по-голяма степен отговаря на нуждите на купувачите. Тези имоти са по-модерни, по-добре проектирани, изградени с качествени материали и не на последно място – предлагат се на добри цени.

Вижте нашите имоти ново строителство в София


  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Много сме доволни от обслужването, което Христо ни предостави при търсенето на апартамент в София. ...
Желая да изразя голямата си благодарност към Иванка Стойкова,Брокер, офис Бъкстон за неотразимата й ...
През 2015 в началото на Май решихме да се поинтересуваме от пазара на имоти в Гърция. Чрез ...
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Луксозен комплекс на ул. Мур до бул. България
Последни Новини
BULGARIAN PROPERTIES с награди за Агенция и Брокер на годината!

21/Март/2019

Изключително сме горди да споделим с вас, че получихме двете най-престижни отличия в Годишните награди на Imoti.net:

🏆 Агенция на годината
и
🏆 Брокер на годината, с която беше удостоен нашия топ брокер Магдалена Тошева

Тези награди са за постигнатите резултати през 2018 г. - годината, в която BULGARIAN PROPERTIES навърши 15 години. прочети повече

Последни регионални новини
Вечният въпрос на Хамлет звучи на 45 езика в Малката базилика в Пловдив

21/Февруари/2019
http://bnr.bg/

Международният ден на майчиния език, ще бъде отбелязан в Пловдив с четене на Шекспир на повече от 45 езика. Празникът ще се състои тази вечер в Малката базилика в Пловдив и се организира от Българо-турския литературен клуб.

Денят на майчиния език се чества ежегодно по света от 2000 г. с цел насърчаване на многоезичието и културното многообразие, а датата е избрана от ЮНЕСКО неслуча... прочети повече

Знаете ли, че?
Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник с рекорден брой участници - 7 400

04/Януари/2019
Bnr.bg

Рекорден брой участници ще се включат в 28-то издание на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", който ще се проведе от 25 до 27 януари в Перник.

Към момента участие са заявили 121 сурвакарски и кукерски групи, от тях 17 от чужбина. Всяка следваща година интересът към фес... прочети повече