СТАТИИ

Двойно повече продадени имоти в София

http://fakti.bg/

Материал: http://fakti.bg/

Двойно повече жилища са продадени в София през първите два месеца на тази година в сравнение със същия период на миналата. „Тенденцията се дължи основно на увеличението на продажбите на жилища ново строителство, които за тази година са около 50% от общия брой продажби в София. За сравнение, новото строителство съставляваше едва около 15% от продажбите в София в началото на 2015 г.", така Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties.

От компанията също така отчитат и интерес при покупките „на зелено”. Такъв в началото на миналата година е липсвал: „докато миналата година по това време са се купували основно жилища в завършени сгради с Акт 16 или в доста напреднал етап на строителство, то през тази година 80% от реализираните продажби са в комплекси, които са "на зелено" или в много ранен етап на строителството”.

Подобен пример е комплекс Vitosha View, който беше пуснат в продажба в края на 2015 г. и само за 3 месеца са разпродадени 70% от наличните жилища в първа и втора фаза на комплекса – от 115 жилища налични към момента са 40.

Цените на имотите ново строителство започват от 800 EUR/кв.м. и надхвърлят 2000 EUR/кв.м. Интересът е към всички сегменти. Придобиват се имоти на цени между 50 000 EUR и 150 000 EUR, но и такива на стойност над 200 000 EUR. Профилът на купувачите е млади семейства и хора над 40-годишна възраст със стабилен бизнес и доходи. Те купуват не само за собствено ползване, но и с цел инвестиция. Нерядко клиентите са българи, които живеят в други градове на страната или чужбина. Акцентът е върху 2-стайните апартаменти, но висок интерес има и към 3- и многостайни имоти. „При комплексите на зелено като Vitosha View купувачите имат възможност да обединяват апартаменти с цел формиране на по-голямо жилище според техните нужди и тази възможност предизвиква доста голям интерес”, допълват от Bulgarian Properties.

„Очакванията ни са подемът в жилищния пазар (и при ново, и при старо строителство) в София да продължи и през 2016 г. с допълнително увеличение на обема продажби и нарастване на цените в София с около 7%”, прогнозира Стойкова.

Причината за завишения интерес към новото строителство ще е продиктуван от факта, че то в по-голяма степен отговаря на нуждите на купувачите. Тези имоти са по-модерни, по-добре проектирани, изградени с качествени материали и не на последно място – предлагат се на добри цени.

Вижте нашите имоти ново строителство в София


  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Бих искал да благодаря на всички от BULGARIAN PROPERTIES за това, че ми помогнахте да купя имот и да ...
За мен Bulgarian Properties са най-големите професионалисти! Сергей от офиса в София и Стефан от ...
Услугата, която получих от BULGARIAN PROPERTIES, беше на високо ниво. С продажбата на апартамента ми ...
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Най-продаваният комплекс в София!
Последни Новини
XI-ти Годишни награди на BULGARIAN PROPERTIES

20/Декември/2018

На празнична церемония в гр. София по време на тържеството за 15-тата ни годишнина BULGARIAN PROPERTIES връчи XI-тите си Годишни награди за постигнати най-добри резултати.

Представяме ви победителите за 2018 г.!

БРОКЕР НА ГОДИНАТА

• Голямата награда "Брокер на годината" за 2018 г. за втора поредна година получи Магдалена Тошева от Централен офис, София... прочети повече

Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Знаете ли, че?
Заемът - все по-предпочитан пред наема

25/Октомври/2018
http://profit.bg

Вечният въпрос – заем или наем? Или иначе казано – да живеем под наем или да изтеглим заем, с който да си купим жилище?

Погледнато от днешна гледна точка, заемът изглежда доста по-изгоден, но дали ситуацията ще продължи да е подобна и догодина, пък и след това?

Увеличав... прочети повече