Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Имотният пазар излиза от кризата

2014-08-07   |  Стандарт, бр.7725, 07.08.14

Имотният пазар излиза от кризата, сочат изчисления на BULGARIAN PROPERTIES на база данните на НСИ.

През второто тримесечие на 2014 г. средните цени на жилищата в страната са регистрирали второ поредно реално годишно нарастване в размер на 2% (като се има предвид инфлацията). Второто тримесечие е по-позитивно за имотния пазар, тъй като е налице ускоряване на нарастването на цените спрямо първото тримесечие, когато беше първото реално годишно повишение в размер на 1,79%.

Тези данни са в пълен синхрон с прогнозираното от компанията в края на миналата година приключване на низходящия тренд и навлизане на пазара в нов етап от неговото развитие. Положителният тренд на имотния пазар е най-отчетлив в София и Пловдив.

И в двата най-големи града в България цените на жилищата през изминалите месеци отбелязаха четвърти пореден реален ръст на годишна база с 4,38% в София и с 5,37% в Пловдив.

Вижте имотите ни за продажба в София

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване