Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Избираме имот по Skype

2012-05-19   |  Монитор, 19.05.12, с.15

Вече и у нас може да се правят огледи на имоти чрез видеовръзка по Skype, съобщиха от Bulgarian Properties.

Според експертите от агенцията по този начин става възможно за кратко време да се придобие повече първоначална визуална информация за много на брой имоти. Обикновено огледът по Skype отнема 15 - 20 минути. За това време брокерът показва целия имот и всички детайли, които клиентът иска да погледне отблизо. Кандидат-купувачът може да задава въпроси и да общува с брокера или продавача на имота все едно е там на място. За да се оглеждат имоти по Skype, трябва само компютър или мобилен телефон с интернет връзка и микрофон.

Първите технологични нововъведения в огледите на имоти на българския пазар бяха видеозаписите, които се изпращаха до интересуващите се купувачи. После дойде ред на изпращането на множество снимки и клипове през електронната поща, а сега идва ред и на Skype.

Според брокери всички технически новости едва ли ще направят напълно излишни личните огледи на място. Те ще помогнат на интересуващите се от имота да добият първоначална представа за него. Използването на оглед по Skype е особено подходящо за много заети хора.

Подобен способ за добиване на информация от разстояние е много удачен, когато имотът се намира в друго населено място или дори в друга държава. Така от креслото вкъщи можем спокойно да разглеждаме апартамент, къща или парцел на другия край на земята.

По думите на запознати Skype дава възможност и за едновременни огледи на имоти за повече от един купувач.

Според брокери от агенциите за недвижими имоти през последните 3 - 4 години на кризата сделките и цените силно намаляват, но за сметка на това се увеличава броят на огледите.

Сега малкото останали кандидат-купувачи на пазара не бързат да сключват сделка. Според брокери някои от тях оглеждат по 40 - 50, че и повече жилища и чак тогава вземат окончателно решение. Купувачите са склонни да дадат парите си само ако имотът е много качествен за цената си и се намира в добър квартал.

Реалните купувачи са малко

Голяма част от хората, които отиват на огледи на жилища, не са реални купувачи, а просто гледат, споделят брокери от столични агенции за недвижими имоти.

Реалните купувачи със сериозни намерения са малко. Често едни и същи хора оглеждат имоти по 3 - 4 години. Въпреки ограничените си финансови възможности всички кандидат-купувачи предявяват големи претенции, като например жилището да е ново, да е на комуникативно място и в квартал с нормална инфраструктура и с по-добра репутация на пазара.

Когато имотът се намира в периферен квартал с лоша инфраструктура, купувачите много държат до него да има хубав път и снегът да се почиства редовно. Затова през зимните месеци расте броят на огледите на къщи в полите на Витоша. Така мераклиите да имат имот там на място виждат дали пътят наистина е достъпен.

Разгледайте всички имоти, за които предлагаме възможност за оглед по Skype

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване