Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Българите спряха да купуват втори дом на морето

2011-07-19   |  Дневник, 18.07.11, със съкращения

Значителният спад на цените на морските ваканционни имоти и голямото предлагане са основните причини за увеличаването на активността при покупката на ваканционни имоти главно по Южното Черноморие. Основните купувачи са руснаците, като българите изключиха от семейния си бюджет покупката на втори дом край морето, показват наблюденията на агенции за имоти през първата половина на годината. Обемът на продажбите нарасна с началото на сезона и отчитаме ръст на сделките от около 50% спрямо същия период на миналата година, каза Полина Стойкова, оперативен директор на "Бългериан Пропертис".

Данните на агенцията сочат, че се продават само имоти с цени под и близки до строителната им себестойност, като в нередки случаи при препродажби продавачите са съгласни да се разделят с имота си и на цена до 60% по-ниска от цената, на която са го купили.

Обемът продажби и цените на селските къщи през второто тримесечие на годината задържат нивата като тези от първото тримесечие, показват данните на "Бългериан Пропертис". Агенцията е продала най-много селски къщи в районите около Пловдив и Стара Загора, където интерес освен от чужденци има и от българи. Предпочитат се къщи на цени до 15 000 евро или такива, които са в много добро състояние и веднага може да се живее в тях, на цени от 25 000 до 40 000 евро.

Средни цени на селски имоти през второ тримесечие на 2011 г.

Област Бургас - 20 000 евро
Област Варна - 12 750 евро
Добрич - 12 750 евро
Област Ямбол - 10 440 евро
Област Стара Загора – 15 300 евро
Област Пловдив – 13 770 евро
Област Велико Търново – 14 250 евро
Област Плевен – 6 350 евро
Източник: Бългериан Пропертис

Ако искате да получите на имейла си пълния анализ на BULGARIAN PROPERTIES за второто тримесечие на 2011 г., моля натиснете тук

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване