Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Оживление на пазара на имоти

2016-11-25   |  capital.bg

Софийският жилищен пазар продължава да се развива, след като активността се възроди отново през 2014 г., маркирайки залеза на годините на кризата. За изминалото трето тримесечие, както и за деветте месеца на годината, столицата е лидер с най-интензивен пазар, следвана от Пловдив. Сделките за деветте месеца на 2016 г. са пораснали със 7.21% на годишна база според данните на Агенцията по вписванията. Повече са и ипотеките - при тях ръстът е 22.75% в сравнение с деветмесечието на 2015 г.

В резултат на растящата активност строителният сектор също реагира на пазарните тенденции и в рамките на година - година и половина на пазара излязоха значителен брой нови обекти. „За част от тях имаше готовност още от годините на бума, други са съвсем нови. Така към края на 2016 г. предлагането вече е добро и виждаме, че новото строителство е много търсено на пазара", коментира изпълнителният директор на Bulgarian Properties Полина Стойкова. Според нея новите проекти са предпочитани от купувачите и оказват много силна конкуренция на имотите за продажба на вторичния пазар. Единственото, което все още липсва като предлагане, е завършено ново строителство с акт 16 и свободни налични апартаменти.

Агенциите отчитат повишаване на интереса от страна на купувачите в повечето райони на столицата, но най-пред- почитани остават големите жилищни комплекси - „Люлин" и „Младост". Според Красимир Борисов това отчасти е предпоставено и от по-голямата им територия и повечето предлагани имоти. „Остава високо и търсенето на инвестиционни (едностайни) имоти 6 „Студентски град", където изненадващо започнаха да се търсят и жилищни имоти - двустайни и тристайни", посочва Борисов. Не е изненада обаче, че като най-атрактивни продължават да се налагат имотите, намиращи се в близост до метростанция, като вероятно това ще продължи да се затвърждава в бъдеще.

Вижте цялата статия тук

Вижте топ обекти ново строителство

Вижте най-новите ни обяви от София


  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване