МЕДИИТЕ ЗА НАС

Пазарът на недвижими имоти в България се съживява

www.informirash.me

Цените на имотите са стабилни и ще се запазят такива през тази година, докато през следващата може да се очаква плавен ръст, в зависимост от това как ще се развива икономиката в страната. Такава прогноза направи в ефира на радио „Добруджа" Полина Стойкова – оперативен директор в BULGARIAN PROPERTIES. Тя обясни, че миналата година пазарът на недвижими имоти е приключил с увеличен обем от сделки и с факта, че цените са спрели да падат. Това ни кара да бъдем оптимисти за развитието на пазара, коментира Стойкова.

Най-атрактивните пазари през последните две години са градския и ваканционен. Основните купувачи на градски жилища са българи, докато при ваканционните са руснаци, посочи експертът. Руските купувачи се увеличават със всяка година, като по-голямата част ползват жилищата основно през летния сезон, но има и такива, които се местят да живеят у нас. Сделките с украинци за момента са единични бройки и не се забелязва повишен интерес. Най-голяма активност при сделките на градския пазар очаквано има в София.

Най-атрактивни си остават двустайните апартаменти, с цени до 50 хиляди евро, коментира Стойкова. Има два типа продавачи – чужденци, които препродават имот, подари невъзможност да го ползват или нужда от финанси и българи, които дълго време са отлагали тази стъпка.

Вижте нашите имоти за продажба в София

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Благодарение работата на чудесния екип – Биляна Петкова, Камелия Ждерова и Стойчо Бугов, днес ...
Бихме искали да благодарим на Ива Атанасова и Петър от BULGARIAN PROPERTIES. Дойдохме в България да ...
Роман Калов - много добър и коректен брокер! ...
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Последни Новини
Как изглежда имотът, очаровал Ню Йорк Таймс? Вижте в репортаж на Bulgaria ON AIR (видео)

12/Март/2019
Bulgaria ON AIR

Луксозната къща от нашето портфолио от елитни имоти в София, която беше представена наскоро от Ню Йорк Таймс, бе показана в ефира на Bulgaria ON AIR в предаването "България сутрин" с водещи Гергана Венкова и Златимир Йочев.
Оригиналната публикация можете да прочетете тук

Разгледайте информация за този уникален имот тук

Изкуство и дизайн се преплитат в тази лукс... прочети повече

Последни регионални новини
180 млн. лв. инвестиции в Търново само за 2 години

08/Март/2019
24 часа, 08.03.2019, с. 8

Велико Търново е един от градовете, които през последните няколко години имат бърз икономически растеж, каза по време на дискусия "Икономически перспективи пред България в контекста на глобалните процеси" кметът Даниел Панов.

Данните са от доклади на дипломатическите мисии у нас и проучвания, правени в тази насока и станали ясни при посещението на представители на Световната банка ... прочети повече

Знаете ли, че?
Най-хубавите ни вина сега са в 13-те изби на Сакар

29/Януари/2019
https://trip.dir.bg

Климатът във винарския район Сакар е средиземноморски. Още по-тънките спецове по благородните напитки го сравняват с времето по крайбрежието на Рона, където се ражда може би най-хубавото грозде в света. Сакарското не му отстъпва, понеже слънцето го грее над 2000 часа годишно, което е рекорд за страна... прочети повече