Пазарът на недвижими имоти в България се съживява

2014-03-13   |  www.informirash.me

Цените на имотите са стабилни и ще се запазят такива през тази година, докато през следващата може да се очаква плавен ръст, в зависимост от това как ще се развива икономиката в страната. Такава прогноза направи в ефира на радио „Добруджа" Полина Стойкова – оперативен директор в BULGARIAN PROPERTIES. Тя обясни, че миналата година пазарът на недвижими имоти е приключил с увеличен обем от сделки и с факта, че цените са спрели да падат. Това ни кара да бъдем оптимисти за развитието на пазара, коментира Стойкова.

Най-атрактивните пазари през последните две години са градския и ваканционен. Основните купувачи на градски жилища са българи, докато при ваканционните са руснаци, посочи експертът. Руските купувачи се увеличават със всяка година, като по-голямата част ползват жилищата основно през летния сезон, но има и такива, които се местят да живеят у нас. Сделките с украинци за момента са единични бройки и не се забелязва повишен интерес. Най-голяма активност при сделките на градския пазар очаквано има в София.

Най-атрактивни си остават двустайните апартаменти, с цени до 50 хиляди евро, коментира Стойкова. Има два типа продавачи – чужденци, които препродават имот, подари невъзможност да го ползват или нужда от финанси и българи, които дълго време са отлагали тази стъпка.

Вижте нашите имоти за продажба в София

  прочети повече статии

Сподели
Изгодни имоти в Банско - най-добрите предложения само при нас!
Видяхте ли цените в Банско! Обзаведени студиа от 10 000 евро! Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който работи целогодишно. За собствено ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Park View Residence - комплекс в централен район близо до метро
Отлични цени, напредващо строителство и спиращи дъха гледки от високите етажи - всичко това ще намерите в Park View Residence! Комплексът се строи в кв. Банишора. Главен изпълнител: ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ. Налично банково финансиране. Завършване през ноември 2020 г.
Вижте още

Изпратете запитване