Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Коментар на Полина Стойкова пред радио Хоризонт за имотите в Банско и ефекта от изграждането на втория ски лифт

2018-01-15

На 12.01.2018 г. изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова даде интервю за радио Хоризонт на БНР, в което направи детайлен обзор на състоянието на имотния пазар в Банско, последните тенденции и възможните ефекти от изграждането на втория ски лифт в курорта.

Чуйте пълното интервю от сайта на Хоризонт тук

Ето и някои от нещата, които Полина Стойкова сподели пред Хоризонт:

Данните на BULGARIAN PROPERTIES сочат, че средната цена на имотите в Банско е около 360 евро през последните 4 години и няма съществени изменения. Това са цени на база реални сделки, като много преди обявяването на решението за втория лифт се наблюдава повишаване на интереса към покупка на имоти в Банско, обяснява изпълнителният директор на Агенцията за недвижими имоти Полина Стойкова:

'През последните години картината е една, а тя е сериозен спад на цените спрямо пиковите им стойности от 2008 година и задържане на нивата им около 360 евро на квадратен метър средно, през последните години с леки колебания. През предходния бум на имотния пазар имаше засилено търсене на имоти в Банско от чуждестранни граждани и цените там достигаха до 1300 евро на квадратен метър, в момента са около 350. Спадът се дължи на отдръпването на чуждестранните купувачи през 2008 година, най-вече заради финансовата и икономическа криза и последвалата стагнация и невъзможност да намерим друг такъв голям пазар, което коригира цените съвсем естествено, заедно с търсенето.'

'През 2017 година започна един нов цикъл на пазара в Банско по тношение на обемите продажби', каза още Стойкова. 'Данни от Агенцията по вписванията показват 13% ръст на продажбите, които са вписани в Разлог. Последните две тримесечия, т.е. през второто полугодие на 2017 година, имахме ръст на продажбите от 30% и след това 17 % през четвъртото тримесечие, което показва една устойчива тенденция на по-голямо търсене, по-голям обем продажби при достатъчно атрактивни цени. Най-много се търсят едностайни и двустайни апартаменти.'

'Масовите купувачи основно са частни лица, като в Банско около половината от купувачите са българи, а другата половина са чужденци от различни държави в Европа', поясни Стойкова. Според нея цени от 1300 евро на квадратен метър не би било реално да се очакват.

Вижте нашите топ оферти в Банско

Най-доброто от ски курортите

Прочетете последния ни анализ за тенденциите в ски курортите


  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване