Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Участие на BULGARIAN PROPERTIES в предаването bTV Репортерите: В новата реалност

2021-04-19   |  BULGARIAN PROPERTIES


Пандемията обърка плановете на хиляди българи по света, но даде смелост на мнозина.

Например, за първи път от десетилетия все повече хора решиха да избягат от града и да заживеят на село. Това сочат данните на НСИ относно населението и демографските процеси в страната за 2020 г.

"В новата реалност - истории отвъд статистиката" - филм на Анна-Мария Конова, който видяхме в bTV Репортерите на 18.04.2021 г., разглежда тези процеси през призмата на житейските истории.

Пандемията ни постави редица ограничения, като в града те са много по-големи от гледна точка на малките пространства, в които живеем. Това кара много хора да потърсят друго място за живот и това са млади хора, които от много време са искали да направят тази стъпка, но не са имали смелост да го направят.



"Започнахме да си даваме сметка, че плюсовете на големия град не са много. 24 часа на ден не стигат, за да си оправиш домакинството, да си оправиш децата, да разходиш кучето, да прекараш един час в трафика, да намериш място за паркиране. Просто това е едно изгубено време, което никой няма да ти върне," разказва Росица Куманова, клиент на BULGARIAN PROPERTIES, която намери мечтания дом с нас и сподели пред бТВ Репортерите своята история.

"Най-хубавите ми спомени от детството са именно на село, където съм си прекарвал летните ваканции и съм учил нови неща, помагайки на баба ми и дядо ми и винаги съм искал да имам някакъв подобен живот", допълва съпругът на Роси Димитър Куманов, с когото предприемат стъпката да се преместят да живеят в село Гранит заедно с двете си деца.



Нарасналото търсене се вижда и в статистиките на агенциите за недвижими имоти. С въвеждането на ограничителните мерки през март миналата година продажбата на селски къщи се е увеличила с 20%. Растат и запитванията за тях.

"Завърнахме се към корените си, към дома като ценност и това е нещо, което е изключително добро", споделя Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES и допълва: "Това е шанс за малките населени места. Ние вече виждаме как те живват, как се отварят магазинчета, услуги, има достъп до интернет. Градовете в момента не ни дават нищо повече от това, което имаме като живот на село. Градът е средище за социален и културен живот, но за съжаление в условия на пандемия всичко това е много силно ограничено."

Вижте обявата за къщата с нарцисите, показана в предаването

Разгледайте всички наши оферти за къщи на село

Продайте имот с нас!

Гледайте цялото видео тук:





  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване